Oculus kan risikere forbud mod salg af spil med Zenimax-kode

Spilfirmaet Zenimax vandt i februar en sag, hvor de fik medhold i, at Oculus har brugt deres kode uden tilladelse. Nu har Zenimax bedt en dommer om at stoppe salg af Oculus-spil baseret på den omstridte Virtual Reality-kode.

Spilfirmaet Zenimax har bedt en amerikansk dommer om at nedlægge forbud mod, at Facebook-ejede Oculus må sælge spil, der er baseret på en ulovlig virtual reality-kode. Det sker efter, at Facebook og Oculus har fået en dom for at bruge koden uden tilladelse fra Zenimax.

Hvis spilfirmaer mister retten til at sælge spillene, kan det have store konsekvenser for Oculus' position i markedet, skriver BBC.

»Det kan få store konsekvenser. Hvis de får medhold i forbuddet, kan Oculus ikke længere bruge koden. De vil kunne komme omkring det ved at udvikle en ny type kode, men det vil koste både tid og penge,« siger Matt Jones, advokat og partner i firmaet EIP, til BBC.

Den omtalte kode har Oculus lagt ud til spilfirmaer, og koden er allerede brugt i mange spil til Oculus Rift og Samsungs Gear VR.

Oculus vil stadig anke dom

Facebook, der opkøbte Oculus i 2014, fik tidligere på måneden en dom for at bruge Zenimax' kode uden tilladelse.

Som tidligere beskrevet blev Facebook idømt at betale 500 mio. kroner for blandt andet at have brudt en fortrolighedsaftale og for krænkelse af ophavsretten.

En talsmand for Oculus, Tera Randall, har udtalt, at de stadig vil anke den oprindelige dom.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere