Youtuber trækker pc gennem hård prøvelse: Installerer alle Windows-versioner nogensinde

Illustration:
Bedriften Chain of Fools fra 2011 er blevet overgået med hele tre Windowsinstallationer mere end dengang

I den knap 10 minutter lange video trækker youtuberen Andrew Tait, eller TheRasteri på youtube, en computer gennem alle windowsinstallationer, som Microsoft nogensinde har lanceret. Især de allerførste volder problemer og Andrew Tait må ty til blandt andet VirtualBox.

Læs også: Indbyggede Microsoft-reklamer bliver mere og mere fremtrædende - nu også i stifinder

Det skriver motherboard.com.

Læs også: Microsoft åbner for at anmelde fejl i ny app-udviklingsplatform

Hele videoen er en lang, nostalgisk tur gennem styresystemets udvikling med udgangspunkt i tegneprogrammer til Windows. Ideen er ifølge Motherboard lige så absurd som udførelsen.

Andrew Tait har lavet et lignende eksperiment tilbage i 2011. Siden da er der udkommet tre nye Windowsversioner, og han blev derfor opfordret til at gentage succesen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Lasse Mølgaard

Av! Der bragte du mig ned af memory lane.

Det var dengang man lærte at læse manualen til MS-DOS og Windows grundigt.

Som regel kunne man vælge om man ville indlæse driveren til musen eller lydkortet. Ellers var der ikke nok basishukommelse (640 KB). Det kunne være nok så ligemeget om man havde 2 MB Ram i alt, af en-eller-anden grund ville ALLE drivers kun indlæses i de første 640 KB ram - uanset om man brugte kommandoen "Loadhigh" eller ej.

Jeg kan ikke huske hvad i alverden jeg lavede en dag jeg fyrede obskure besværgelser efter config.sys og autoexec.bat, men jeg præsterede at få computeren til at ændre dette til 1024 KB.

Men ikke desto mindre fik man lidt gudestatus i ens omgangskreds for den præstation. :-)

 • 6
 • 0
#3 Ivo Santos

Da jeg kørte med Dos 6.22 og senere Windows 3.11 wfw. lærte jeg at programmet 'memmaker' var godt til at optimere hele hukommelses delen sådeles at man rent faktisk kan spille spil og have enten netwærks understøttelse eller cdrom understøttelse på samme tid.

 • 3
 • 0
#4 Lasse Mølgaard

Jeg brugte også memmaker og Qmem og hvad de nu ellers hedder. :-)

Ens opsætning blev først rigtig god, når man havde kørt programmet 4-5 gange i træk.

Især når man også havde været inde og optimere i memmakers forslag til boot filer.

Da jeg en del år senere skulle aftjene værnepligt, havde jeg fornøjelsen af at rende rundt i Statsbibliotekets kældre.

Jeg morede mig flere gange, når jeg gik forbi teknik sektionen og så en reklame i et gammelt tidsskrift for en computer med 33 Mhz 386 processor (nu med co-processor og 50 MB harddisk + 4 MB ram + VGA grafikkort!).

 • 1
 • 0
#6 Gert Agerholm

Memmaker var OK, men ikke altid optimal. Hvis man skulle hente maksimalt ud af maskinen, typisk når den skulle på netværk, så var det nødvendigt manuelt at fintune.

Hvis man f.eks. havde én driver som fyldte 50kbyte og 20kbyte uudnyttet himem, så var det bedre "manuelt" at konfigurere 2 drivere a 30kbyte og ikke loadhigh til den der fyldte 50kbyte. Og husk /NOEMS i highmem.sys, ellers blev der reserveret et 64kbyte vindue hvor til man ikke kunne uploade drivere eller resistente programmer. :-)

Skulle det være helt optamal, hvor hver eneste kbyte betød noget, så skulle men bruge tillægsproduktet qemm, som var en smule bedre end DOS's egen himem.sys og EMM386.

Tro det eller ej, men vi har på arbejde en ældre fræsemaskine, som styres fra DOS. Skal den på netværket er disse tricks stadig nødvendige :-) Det kan IKKE køre virtuelt, da programmet er afhængig af et specielt ISA indstikskort til kommunikation med fræsemaskinen. Jeg har derfor en god gammel DOS maskine stående som reserve.

 • 2
 • 0
#8 Søren Ferling

Rigtigt godt blev det med Qem og Nortons ncache.exe - begge er bedre end MS's egne. Jeg havde en sjov oplevelse med en 286'er, der jo har en del fri ram mellem 640 og 1024 - ncache fandt det hele og maskinen blev tre gange hurtigere - man kørte ofte helt uden softwarecache dengang.

 • 0
 • 0
#10 Lasse Mølgaard

Sjovt og Sjovt ? :-)

Hver har sine fornøjelser. :-)

Da jeg gik på kostskole fungerede min computer som hub I et meget særpræget netværk.

Nogle var koblet til min computer via netkortet, som kørte 10Base-T.

En computer var koblet til mig via et null-modem kabel (tænke tænke... tror kablet stadigvæk ligger i kælderen).

Og en var koblet til mig via LPT1-porten.

Der skulle list forskellige tricks til for at alle havde forbindelse til alle andre computere på netværket, men når alt var klart, så kunne man få sig en herlig krig i Descent.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere