Youtuber scorer job hos Lucasfilm efter viral deepfake-video

Shamooks deepfake af Luke Skywalker fra youtubevideoen. Illustration: Shamook/Skærmbillede
Lucasfilm, der står bag Star Wars-sagaen, har hyret en Youtuber, efter man har set hans opgradering af en scene i The Mandalorian.

En Youtubevideo har ført til et karriereboost for indholdsskaberen ‘Shamook’, der har scoret et job hos Lucasfilm, efter han opgraderede produktionsselskabets special effects i serien ‘The Mandalorian’.

Det skriver Cnet.

Efter finalen på seriens anden sæson var mange fans skuffede over Mark Hamills (der spiller Luke Skywalker) udseende. Han optræder nemlig i en yngre version af sig selv, men Lucasfilms’ special effects var ifølge seriens fans alt for dårlige.

Det har ‘Shamook’ rettet op på i en Youtubevideo, der hedder ‘The Mandorolian Luke Skywalker Deepfake’ og indeholder Youtuberens egen version af en ung Mark Hamill. Videoen har i skrivende stund fået over 2,7 millioner visninger.

Den har inspireret Lucasfilm til at hyre ham til deres afdeling for visuelle effekter ‘Industrial Light and Magic’, hvor han har titlen "Senior Facial Capture Artist."

»[Industrial Light and Magic er] altid på udkig efter talentfulde kunstnere og har rent faktisk hyret kunstneren, der online går under navnet ‘Shamook’,« fortæller en repræsentant for Lucasfilm i en udtalelse.

»I løbet af de seneste år har ILM investeret i både maskinlæring og A.I. for at kunne producere værker med overbevisende visuelle effekter, og det har været fantastisk at se et stigende momentum på området i takt med, at teknologien videreudvikles.«

Man kan se Shamooks deepfake i videoen her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere