Youtuber scorer job hos Lucasfilm efter viral deepfake-video

28. juli 2021 kl. 16:30
Luke Skywalker, The Mandalorian
Illustration: Shamook/Skærmbillede.
Lucasfilm, der står bag Star Wars-sagaen, har hyret en Youtuber, efter man har set hans opgradering af en scene i The Mandalorian.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En Youtubevideo har ført til et karriereboost for indholdsskaberen ‘Shamook’, der har scoret et job hos Lucasfilm, efter han opgraderede produktionsselskabets special effects i serien ‘The Mandalorian’.

Det skriver Cnet.

Efter finalen på seriens anden sæson var mange fans skuffede over Mark Hamills (der spiller Luke Skywalker) udseende. Han optræder nemlig i en yngre version af sig selv, men Lucasfilms’ special effects var ifølge seriens fans alt for dårlige.

Det har ‘Shamook’ rettet op på i en Youtubevideo, der hedder ‘The Mandorolian Luke Skywalker Deepfake’ og indeholder Youtuberens egen version af en ung Mark Hamill. Videoen har i skrivende stund fået over 2,7 millioner visninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den har inspireret Lucasfilm til at hyre ham til deres afdeling for visuelle effekter ‘Industrial Light and Magic’, hvor han har titlen "Senior Facial Capture Artist."

»[Industrial Light and Magic er] altid på udkig efter talentfulde kunstnere og har rent faktisk hyret kunstneren, der online går under navnet ‘Shamook’,« fortæller en repræsentant for Lucasfilm i en udtalelse.

»I løbet af de seneste år har ILM investeret i både maskinlæring og A.I. for at kunne producere værker med overbevisende visuelle effekter, og det har været fantastisk at se et stigende momentum på området i takt med, at teknologien videreudvikles.«

Man kan se Shamooks deepfake i videoen her.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger