YouTube vil sætte mærkat på statsfinansierede videoer

Illustration: YouTube
YouTube følger i Facebooks fodspor og vil nu varedeklarere videoer, som er helt eller delvist støttet af offentlige midler.

En ny feature skal øge gennemsigtigheden på nyhedsvideoer på YouTube, oplyser det Google-ejede selskab i et blogindlæg i fredags.

YouTube vil sætte et banner under alle nyhedsvideoer, hvor producenten modtager offentlig støtte i en hvilken som helst form. Mærkatet vil stå under videoen men over videoens titel, og der vil også være et link til Wikipedia, så brugerne kan læse mere om, hvem der står bag videoen.

Se et eksempel på det banner, YouTube vil sætte under stats- eller offentligt støttede videoer. Illustration: youtube.googleblog.com

Det sker i en tid, hvor for eksempel Facebook eksperimenterer med at varedeklarere politiske reklamer ved at markere, hvem der har betalt for reklamen.

Læs også: Facebook godkender falske ansøgninger om politisk reklame: Nemt at manipulere »betalt af«-funktion

Banneret vil ifølge Youtubes blogindlæg både fremgå under nyhedsudsendelser, der er 100 procent statsfinansieret, men også under nyhedsvideoer, hvor producentens indtægter eksempelvis kun består af en lille del af statsstøtte.

Det fremgår ikke af YouTubes blogindlæg, om det i praksis er YouTube eller videoudgiveren selv, der skal indtaste, om videoer er støttet af statslige eller offentlige kilder.

En talsperson fra det amerikanske fjernsynsselskab PBS, som blandt andet står bag børneserien Sesame Street, er utilfreds med YouTubes nye initiativ, skriver CNN.

»PBS modtager en lille procentdel af dens finansiering fra staten, men størstedelen kommer fra private donationer,« siger en talsperson fra PBS til CNN.

»YouTubes foreslåede mærkater kan komme til at give det forkerte indtryk, at regeringen har indflydelse på PBS’ indhold, hvilket er forbudt ifølge vedtægterne. Hvis det er YouTubes intention at skabe klarhed og bedre forståelse, er det her et skridt i den forkerte retning,« siger talspersonen fra PBS til CNN.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder