YouTube-stjerne har tjent 50 mio. kroner i 2014

Svenske Felix Kjellberg tjener sine penge på at videofilme sig selv, imens han spiller computerspil. Og det har vist sig at være en ret god forretning.

Det skriver Engadget.

På YouTube er svenske Felix Kjellberg et kæmpe fænomen med 37,7 millioner abonnenter, der følger ham, når han kalder sig ’PewDiePie’.

Her svenske Felix Kjellberg under en af sine mange shows på YouTube. Illustration: Henrik Nordstrøm Mortensen

Felix Kjellbergs selskab heddder PewDiePie Production, og er en del af en større internet-tendens omkring reaktionsvideoer på computerspil. Da svenskeren sidste år også fik offentlighedens opmærksomhed for hans indtjening, oprettede han en tråd på hjemmesiden Reddit for at svare på spørgsmål. Her fortalte han blandet andet, at han giver størstedelen af indtjeningen videre til velgørenhed.

I juni 2014 havde Felix Kjellberg og hans ’bro army’, som han kalder sine fans, indsamlet over syv millioner kroner til blandt andet WWF, Red Barnet og Charity: Water. Sidstnævnte fremhævede og takkede for nyligt den svenske YouTube-stjerne på organisationens Twitter-konto for hans donation.

Felix Kjellberg er født i Gøteborg og valgte at droppe ud fra sin teknisk-økonomiske universitetsuddannelse i 2011. I stedet begyndte han at sælge pølser i en kiosk og udvikle sin YouTube-karriere. PewDiePie blev i 2013 den mest populære YouTube-kanal i verden. Det svenske fænomen får del i de reklameindtægter, som YouTube har på hans videoer, men der er ingen officielle tal for, hvad YouTube betaler pr. seer.

Svenske Expressen skriver, at det normalt ikke er et vinderkriterium at være stor i munden, men Felix Kjellberg har vist sig at være undtagelsen. I oktober i år udgiver Felix Kjellberg en bog med sjove citater fra sine videoer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Martin Kirk

Hvis jeg husker korrekt har han også over 1 milliard views... næsten uanset hvor lidt Youtube giver per view, bliver 1 milliard visninger til en slat penge.

Det fortæller dog også at man skal satse meget + være meget populær for at kunne lave en karriere ud af det.

Følger selv LevelCapGaming som har 1.1 mio subscribers og han siger at han nogenlunde kan leve af det. Men han producere også 1-2 videoer om dagen !

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere