YouTube skruer op for sikkerheden for børn

23. november 2017 kl. 08:329
YouTube skruer op for sikkerheden for børn
Illustration: YouTube.
Efter henvendelser fra bekymrede forældre, melder YouTube nu ud, at de smider flere ressourcer i at sikre, at YouTube skal være et sikkert sted for børn. Det betyder, at upassende indhold bliver fjernet eller begrænset.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

YouTube skruer bissen på overfor profiler og videoer, der ikke lever op til YouTubes reglement. Det siger de, efter de blev kritiseret for ikke at beskytte børn ordenligt mod voksent indhold.

Streamingsiden har derfor i sidste uge slettet over 50 brugere, og har ikke kørt reklamer på over 3,5 millioner videoer siden juni, skriver Reuters.

»Overordnet bruger vi flere ressourcer på at sikre at tusindevis af folk arbejder døgnet rundt to at overvåge, gennemse og sikre, at der sker det rigtige i forhold til reklamer og indhold,« skriver Johanna Wright, YouTubes vice president, i en blog.

Smart, men besværlig forretningsmodel

YouTube er blevet en god platform for Google at tjene penge på, da de netop bare agerer platform. Der er mange, der laver indholdet gratis - og seerne kommer også af sig selv.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Problemet ved den forretningsmodel er dog, at YouTube dermed ikke har kontrol med, hvad indhold der faktisk bliver lagt op på deres side, men det vil de nu investere flere ressourcer i at undersøge.

Både forældre, myndigheder og reklamefirmaer har længe bedt Google få bedre styr på sit indhold, så børn ikke får klikket ind på videoer, der viser upassende indhold. Det gælder alle mulige forskellige videoer - alt fra religiøs ekstremisme til komikere, der joker om ting, der ikke egner sig til børn.

Der bliver lagt så meget indhold op på YouTube, at det ikke giver mening for Google at gennemse alt. Google er i stedet afhængige af dels en algoritme, dels at brugerne selv giver feedback eller markerer videoer som upassende, som Googles ansatte så kan tjekke.

9 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
9
23. november 2017 kl. 22:00

Og så kan man så stille sig selv spørgsmålet om homoseksuelt indhold er uskyldigt fra et barns synspunkt.</p>
<p>Fred skal disse mennesker da have fra mig, men jeg vil foretrække hvis børn ikke hører om seksualitet før de er klar til det, uanset om det er homoseksuelt eller ej.

Jeg skrev "indhold fra homoseksuelle creators" — ikke "homoseksuelt indhold".

Hele kanaler blev præsenteret, som om de havde 0 videoer i Restricted Mode. Ikke bare videoer fra homoseksuelle creators, som omhandlede seksualitet.

Det var så også meget mystisk, at videoer om seksualitet på heteroseksuelle creators' kanaler ikke blev blokeret.

8
23. november 2017 kl. 14:49

Og så kan man så stille sig selv spørgsmålet om homoseksuelt indhold er uskyldigt fra et barns synspunkt.

Fred skal disse mennesker da have fra mig, men jeg vil foretrække hvis børn ikke hører om seksualitet før de er klar til det, uanset om det er homoseksuelt eller ej.

7
23. november 2017 kl. 14:26

Hvis Google ikke engang prøver at kategorisere indhold så lykkes det selvfølgelig ikke. De påstår selv at der ikke er noget som børn ikke tåler uden at det er flagged men det passer jo ikke. Når de så ikke tillader at man anmelder en hel kanal så er de jo ude i problemer. Små børn kan hoppe videre fra Minecraft videoer til ting der skræmmer dem selvom Google påstår det kræver aldersverifikation. Og reklamer der skræmmer små børn, eks trafiksikkerhedskampagner hvor folk bliver slået invalide i langsom gengivelse osv. Fint nok vi voksne kan klare det - men mange storforbrugere er altså børn, og det må Google håndtere.

3
23. november 2017 kl. 13:17

De har Restricted Mode, som dog har skabt en del røre, fordi helt uskadeligt indhold fra bl.a. homoseksuelle creators blev blokeret over en bred kam.

Og der er kernen i problematikken. Forskellige folk har forskellige definitioner på moral og Youtube kan umuligt skræddersy deres indholds-levering ud fra den model.

  • I nogle lande er homosexualitet forbudt.

  • I andre lande er det at insinuere sexuelle handlinger eller endsige at se dyr på Discovery parre sig noget af det værste.

  • Igen andre steder er det forbudt at kritisere religion.

  • Og alle steder i verden er der nogen som synes ovenstående er enten godt eller skidt.

Hvordan skal Youtube indrette sig efter det?

Bedre med ingen censur og så må forældre sige til deres børn at de ikke må bruge platformen. Eller bruge andre platforme der filtrerer indholdet efter deres ønsker...

1
23. november 2017 kl. 12:29

Det vil være umuligt at sikre sig 100% mod ret væmmelige ting virkeligheden byder på, har set både porno og grusom drab af mennesker på youtube, man kan ikke sikre børn mod sådanne ting, så er det nemmere at lave en dedikeret børnekanal.