YouTube får milliardbøde for at indsamle børns personlige data

Illustration: YouTube
YouTube modtager milliardbøde, men siger, at deres tjenester er rettet mod 13-årige og opefter.

YouTube er blevet idømt en bøde omkring 1,1 milliarder danske kroner for at have indsamlet børns data uden at have fået deres forældres samtykke.

Det skriver The Guardian.

Den populære videotjeneste blev undersøgt for, hvordan data på børn under 13 år behandles. Ifølge amerikansk lovgivning kræver det forældres samtykke, før en virksomhed må indsamle og dele personlige informationer.

YouTube har udtalt, at deres tjenester er rettet mod 13-årige eller ældre, trods yngre børn ofte ser videoer på tjenesten, og mange YouTube-kanaler indeholder tegneserier eller andet indhold, der er rettet mod børn.

»Der er ingen undskyldninger for YouTubes brud på loven,« sagde Joe Simons, medlem af den amerikanske forbruger- og konkurrencestyrelse, i en pressemeddelelse

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Denny Christensen

går beløbet til statskassen isf de berørte

Youtube burde pålægges at finde de implicerede og udbetale pengene til dem

Fin ekstraindtægt til offentlige kasser med de store bøder, men de berørte får ingen kompensation

  • 1
  • 2
#2 Claus Tøndering

Der er forskel på bøde og erstatning. Det gælder i denne som i mange andre sammenhænge. Hvis du kører en gris ned, kan staten afkræve dig en bøde for uforsvarlig kørsel, og grisens ejer kan afkræve dig erstatning for det dræbte dyr.

I denne sag YouTube er blevet idømt en bøde, og den går som alle bøder til statskassen. Det står derudover de berørte familier frit for at lægge sag an mod YouTube med et krav om erstatning.

  • 3
  • 0
#3 Hans Nielsen

Hvis man logger ind på feks. her på Version2 eller dr.dk

Så skal man aceptere nogle relger, som man ikke må ifølge GDPR ?

Her på V2, kan man så afvise mindre årige fra at læse og bruge deres indhold. Men dr.dk skal vel give også børn adgang til indhold.

Er det ikke direkte til en bøde, og hvad gør V2 og mange andre, hvis de bare bare klikker videre. De kan jo ikke være kriminelle, men medier kan jo lave noget uloveligt.

  • 1
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere