YouTube deaktiverer kommentarer på alle videoer med børn

1 kommentar.  Hop til debatten
YouTube deaktiverer kommentarer på alle videoer med børn
Illustration: Jirapong Manustrong / Bigstockphoto.com.
YouTube tager et nyt skridt i indsatsen mod pædofili på hjemmesiden.
1. marts 2019 kl. 09:44
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Sidste uge påbegyndte YouTube at deaktivere muligheden for at kommentere på millioner af videoer, hvor yngre børn optrådte, og nu vil YouTube deaktivere kommentarmuligheden for videoer, der inkluderer børn i aldre op til 18 år.

Dette sker, efter at det kom frem, at der på hjemmesiden var tilfælde af pædofile, der brugte denne slags videoers kommentarfelt til at dele kontaktinformation om mindreårige og links til børneporno.

Det skriver Theguardian.com

YouTube har allerede nu lukket kommentarfeltet for flere millioner videoer, mens man planlægger at implementere deaktiveringen af kommentarfelter for videoer med børn op til 18-årsalderen henover de næste par måneder.

Lukning, undtagelser og AI

Der kommer til at være undtagelser til deaktiveringen af kommentarfelter, hvor få godkendte kanaler fortsat kan have aktive kommentarfelter til videoer, hvor børn optræder. Selvom deaktiveringen er en nødvendighed på nuværende tidspunkt, er man hos YouTube ærgerlig over at sætte en integral del af platformen ud af funktion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi forstår, at kommentarer er en essentiel del af YouTubes oplevelse, og hvordan du forbinder og vokser med dit publikum. Samtidig er de vigtige skridt, vi tager i dag, kritiske i forhold til at unge mennesker skal forblive i sikkerhed,« skriver YouTube ifølge Theguardian.com i en blogbesked.

YouTube har også i sinde at lancere en AI-moderator, der skal være mere effektiv end sine forgængere til at opdage og slette kommentarer, som kan have skadelig effekt på børn og unge mennesker.

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
3. marts 2019 kl. 04:21

Der er allerede alternativer til at omgå manglende muligheder for at kommenterer, https://dissenter.com/ er en browser-extension som giver mulighed for tilføje kommentarer til sider som ikke har noget kommentarfelt, eller som blokerer folk med "forkerte" politiske holdninger.

Gab Dissenter Tutorial: The Comments Section of The Internethttps://www.youtube.com/watch?v=IYsdpKfe0w4

Gab er et alternativ til Twitter, som ikke censurer politisk, hvorfor mange som er blokeret af Twitter har fundet sig et nyt hjem der.

Koden ligger på Github: https://github.com/gab-ai-inc/gab-dissenter-extension