YouTube begrænser muligheden for at indsamle børns data

Illustration: Jirapong Manustrong / Bigstockphoto.com
Børn skal ligeledes ikke udsættes for målrettede reklamer, lyder det fra YouTube.

YouTube reducerer mængden af data, som man kan indsamle om børn, der anvender platformen.

Loftet over dataindsamlingen kommer måneder efter, at YouTube modtog en bøde på 1,1 milliarder kroner for netop at have indsamlet børns data på platformen uden det nødvendige samtykke fra forældrenes side.

Det skriver Techcrunch.com

Voksne brugere vil også få indsamlet færre data

For at være på den sikre side behandler YouTube alle seere af platformens indhold rettet mod børn, som var de børn, uanset om de er det eller ej.

Derfor vil selv voksne mennesker, der ser YouTubes børnindhold også opleve en begrænset mængde af dataindsamling for deres eget vedkommende.

Den begrænsede dataindsamling betyder også, at børn på YouTube ikke udsættes for reklamer, der er målrettet barnets profil og præferencer.

Derudover vil det ikke være muligt at anvende kommentarfeltet, modtage notifikationer eller gemme videoer til spillelister.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Povl Hansen

"Derudover vil det ikke være muligt at anvende kommentarfeltet, modtage notifikationer eller gemme videoer til spillelister."

undrer mig over hvorfor Youtube ikke bare lukker alle kanaler der med indhold der kan tænkes af muligvis kunne intereserer børn

men det lader da til af det er lykkedes de store underholdingskoncerner af få dræbt deres største konkurent, Youtube, hvor personer med en mobiltelefon laver bedre indhold end kæmpe mediekoncerner kan med et milliardbudget

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere