Youtube æder 10 procent af firmaets båndbredde

En stor del af trafikken på firmaets netværk kommer fra sociale netværkstjenester. Det er Facebook, der får flest besøg fra medarbejderne, men Youtubes videoer er værst til at stjæle båndbredden.

Når firmaets internetforbindelse kører som om, hver bit skal svømme gennem sirup, så skyd skylden på kollegaen, som sidder og ser klip på Youtube.

Ifølge sikkerhedsfirmaet Network Box bliver i gennemsnit mere end 10 procent af firmaernes båndbredde brugt af Youtube. Det skriver IT Pro.

Men selvom Youtube er den største enkelte synder, så er der også andre tjenester, der sluger båndbredde, uden den bliver brugt til mødeindkaldelser og delte regneark. Facebook bruger nemlig også fem procent af båndbredden, og alene i det seneste kvartal har Network Box registreret en stigning på næsten 11 procent i antallet af besøg på Facebook hos selskabets kunder.

»Selvom mange virksomheder i dag bruger sociale netværkstjenester i arbejdsøjemed, så er det usandsynligt, at det er topprioriteten for de fleste medarbejdere. Selvfølgelig spiller menneskelige faktorer en stor rolle, såsom ønsket om at være social, mens man er på arbejde,« siger sikkerhedskonsulent Simon Heron fra Network Box til IT Pro.

Udover Facebook og Youtube viser Network Box' statistik, at medarbejderne primært besøger Google, og én af de øvrige største enkeltsyndere er Googles reklametjeneste DoubleClick.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Christian W. Moesgaard

... at der er finanskrise! Heh, den startede jo også ca. samtidig med at YouTube fik 1080p HD video - folk laver ingenting, de sidder bare og sluger deres arbejdsgivers internettrafik på flotte videoer, og derfor fosser pengene ud af kassen!

Pokkers, vi må hellere se at få blokeret YouTube på landsplan inden det fører til vedvarende skade på landets økonomi.

:-)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize