Yousee skifter Windows Media ud med Flash

I en ny, stor websatsning har kabel-tv-selskabet Yousee valgt at skifte til video i Flash-format, i stedet for at køre videre med Windows Media.

Tv skal ikke bare ses på et fjernsyn, men også på computeren.

Det mener Yousee - TDC's kabel-tv-division - og kaster sig derfor nu ud i en stor satsning på nettet, så kunderne også kan logge ind og se film og live-tv via en browser. Og for at sikre, at alle kunder kan få hul igennem, bliver den tidligere løsning baseret på Windows Media droppet.

I stedet kører Yousee videre med Adobes Flash, som i den nyeste version kan sende video i H.264-formatet, hvilket giver en høj billedkvalitet i forhold til båndbredden. Yousee har valgt at sende signalerne i båndbredder op til 1.600 kilobit/sekund.

»Det har været vigtigt for os at skifte streaming-platform, så vi i højere grad understøtter alle styresystemer hos vores kunder fremadrettet. Der er flere gode muligheder på markedet, men vi valgte Flash-platformen, da vi betragter det som en moden platform og en gennemprøvet teknologi fra andre store sites som eksempelvis Youtube,« udtaler Anders Blauenfeldt, produktudviklingsdirektør hos Yousee, i en pressemeddelelse.

Muligheden for med tiden at få net-udsendelserne ud til andet end traditionelle computere fremhæves også - for eksempel Android-mobiltelefoner og andre mobile platforme.

Hos TV2 Sputnik valgte man i november også at skifte væk fra Windows Media - men valgte Microsofts konkurrent til Flash - Silverlight - i stedet. Her var argumentet, at man dermed slap for at konvertere hele bagkataloget af videoklip i Windows Media-format til Flash.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Martin Kofoed

H.264 er ikke et Flash-format. Der tænkes måske på FLV (Flash Video), som engang var det eneste, Flash kunne forstå.

Bortset fra den lille detalje er det naturligvis smart af TDC at forlade "den lukkede", og i stedet få lagt sine ting i et mere fremtidssikret format. Hvis TDC streamer det i H.264, er der i øvrigt håb for, at man slet ikke behøver en webbaseret Flash-player, men i stedet kan pege evt. VLC hen på streaming serveren. Så Sputnik er efterladt i hjørnet, og kan blot iagttage malingen tørre, imens YouSee for alvore rykker på On Demand video.

Sådan kan valg og fravalg på smukkeste vis indvirke på et produkts skæbne.

  • 0
  • 0
#2 Jørgen Larsen

Der står intet om at H.264 skulle være et Flash format - blot at Flashs nyeste afspiller kan indkapsle H.264 nøjagtigt som Sputniks Silverlight player.

Jeg har iøvrigt svært ved at købe præmissen om Flash platformen som "åben"

YouSee's Video on Demand begænser sig iøvrigt til DR's programmer, som hvis du ikke er bredbåndskunde hos YouSee, skal betale for at se...

  • 0
  • 0
#4 Troels Arvin

Jørgen:

Jeg er heller ikke specielt begejstret for Flash: Fx. er det som regel flash, der gør websider tunge. Og Adobe's player har nogle cookie privacy issues. Endelig er jeg ikke begejstret for plug-in baserede RIA'er, hvor særlige firkanter på web-siden er ude af browserens kontrol; resultatet er ofte kluntet.

Men Flash-baseret web-video virker sgu typisk ret godt, synes jeg. Så vidt jeg ved, findes der en åben specifikation af Flash-"formatet", og der findes også en open source implementation, Gnash, som siges at være moden nok til at kunne bruges til YouTube (og som antagelig ikke har cookie privacy issues).

Jeg forstår derfor godt YouSee's valg - for nu. Når HTML 5-kapable browsere når en vis udbredelse, ville jeg dog, hvis jeg var YouSee, kigge på -tagget og stile mod plugin-frit video.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere