Yderligere 29 danske pengeinstitutter understøtter nu Google Pay, Garmin Pay og Fitbit Pay

29. oktober 2019 kl. 11:385
Google Pay
Illustration: photo_pw / Bigstock.
29 lokale pengeinstitutter understøtter nu, at der kan betales med Google Pay, Garmin Pay og Fitbit Pay.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Disse pengeinstitutter, som er en del af BOKIS-samarbejdet, understøtter nu Google Pay, Garmin Pay og Fitbit Pay.

Antallet af danske pengeinstitutter, som understøtter kontaktløs betaling med Android-telefoner og smartwatches er lige blevet udvidet. I en pressemeddelelse fra det såkaldte BOKIS-samarbejde fremgår det, at 29 lokale pengeinstitutter fra i dag, tirsdag, understøtter betaling med Google Pay, Garmin Pay og Fitbit Pay.

BOKIS

BOKIS er Lokale Pengeinstitutter og Landsdækkende Bankers fælles indkøbs- og udviklingsselskab på kort- og betalingsområdet. Selskabet omfatter Sydbank, Spar Nord Bank, Arbejdernes Landsbank og Nykredit Bank samt 53 lokale banker, sparekasser og andelskasser i Danmark, Færøerne og Grønland. Til sammen repræsenterer pengeinstitutterne ca. 45 procent af det danske kortbetalingsmarked.
Kilde: BOKIS


Det vil sige, at i stedet for at hive Dankortet frem, så kan enheder med den rette NFC-teknologi fra førnævnte producenter nu bruges til at gennemføre betalingen ved terminaler, der understøtter det.

»Vi ser en stigende efterspørgsel og interesse for de nye betalingsformer, der ikke kræver, at man skal have tegnebog og betalingskort frem. Vi er derfor meget tilfredse med i dag at kunne tilbyde Google Pay til kunder med Android-telefoner, men også betaling med sportsure, der understøtter Garmin Pay og Fitbit Pay,« udtaler direktør i BOKIS Jan Kondrup ifølge pressemeddelelsen.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at Google Pay, Garmin Pay og Fitbit Pay kan bruges i Danmark og udlandet i betalingsterminaler, der modtager kontaktløse betalinger. Det er muligt at benytte Mastercard, Visa og Visa-siden af Visa/Dankort i betalingsløsningerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen
5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
30. oktober 2019 kl. 21:01

Storebox tilhører nets, og de deler alle data i koncernen. Så nets kender til beløb, købstidspunkt, kortnummer, kortejer, terminalplacering, betalingsform (kort/wallet), korttype, butikskategori. Med Storebox tilvalgt har de også information om købsemner. Ved brug af app har de selvfølgelig yderligere detaljer om den mobile enhed (ved ikke præcist hvilke, da jeg aldrig kunne finde på anvende den) Ved brug af Apple Pay, kan jeg se beløb, tidspunkt, butiksnavn, tilknyttet korttype, samt gps-info. - men kun på den anvendte enhed. Apple påstår at ovenstående detaljer ikke forlader enheden.

Det er helt klart at med tilvalg af storebox, kender nets ens købsmønstre ned til mindste detalje, især da alle danske transaktioner går igennem nets.

4
30. oktober 2019 kl. 08:39

Storebox-integrationen har virket med Dankort-appen og Arbejdernes Landsbanks version af samme app. Eftersom Storebox kobler op på kortnummeret, giver det fint mening at Apple Pay med midlertidigt kortnummer ikke virker.

3
29. oktober 2019 kl. 14:55

Både Nets og Visa tracker dig i forvejen, jeg ser derfor ikke noget farligt i af Apple også gør det .

GPS ? jeg er ganske sikker på af både Nets og Visa kender adressen på det sted hvor jeg bruger mit kort

Hvad IP osv er må du lige kommer nærmerer ind på ?

2
29. oktober 2019 kl. 13:03

En ulempe ved alternativerne er, at de ikke har storebox integration der gemmer dine kvitteringer. Jeg ved ikke hvordan de her nævnte fungerer, men Apple genererer et ekstra kortnummer, der kun findes i telefonen. Så de kender sted og tidspunkt for betalingen. Men de får ingen kvittering. For mig er det derfor kun en nødløsning.

1
29. oktober 2019 kl. 11:42

Hvis man sammenligner denne type betaling med en Dankortbetaling, hvor stor forskel er der så på mængden og typen af tracking ?

Jeg formoder at telefonbaserede betalinger indeholder markant flere data (alt lige fra GPS til IP osv) men hvilke data er der reelt tale om, som en Dankortbetaling ikke medfører?