Yahoos nye browser får uheldig start – lækker eget sikkerhedscertifikat

En ny kombination af browser og browser-plugin fra Yahoo skal gøre det lettere at søge, især på tablets. Men udvidelsen til Chrome blev trukket tilbage, da en grum sikkerhedsfejl blev afsløret.

Den tidligere internet-kæmpe Yahoo, der i dag kæmper for at finde fordums glans, forsøger nu at få hul igennem til søgemarkedet med en ny browser, der har fået navnet Axis.

Kun iOS-platformen får dog en selvstændig Axis-browser, for desktop-udgaverne er bygget som browser-udvidelser til de fire store, eksisterende browsere i dag: Internet Explorer, Firefox, Chrome og Safari.

Første dag som browser-producent gik dog ikke efter planen, da Chrome-versionen af Axis rummede et sikkerhedshul, som gjorde det muligt at forfalske browserens private sikkerhedscertifikat. Det skriver The Next Web.

Problemet er, at it-kriminelle så kan lave en falsk version af Axis-udvidelsen, som Chrome godtager, og derefter spionere på brugerens færden. Afsløringen fik Yahoo til at trække Chrome-udgaven tilbage, indtil hullet er lappet.

Bortset fra fejlen med sikkerhedscertifikatet har Axis fået en pæn modtagelse. Cnet er således begejstret for konceptet, hvor målet er at undgå de lange lister over søgeresultater, som man er vant til fra Google og andre søgemaskiner i dag.

I stedet bliver resultaterne præsenteret som thumbnails, hvor man så kan scrolle mellem resultaterne. Da søgemaskinen lægger sig i bunden af browservinduet, som en indbygget del af browseren, kan man navigere rundt uden at skulle gå et trin tilbage til resultatsiden for at skifte.

Der er også indbygget synkronisering mellem udgaven til iOS- og desktop-versionerne, så man får de samme faneblade op, uanset hvilken enhed man bruger.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (3)

Kommentarer (3)
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017