Yahoos nye browser får uheldig start – lækker eget sikkerhedscertifikat

En ny kombination af browser og browser-plugin fra Yahoo skal gøre det lettere at søge, især på tablets. Men udvidelsen til Chrome blev trukket tilbage, da en grum sikkerhedsfejl blev afsløret.

Den tidligere internet-kæmpe Yahoo, der i dag kæmper for at finde fordums glans, forsøger nu at få hul igennem til søgemarkedet med en ny browser, der har fået navnet Axis.

Kun iOS-platformen får dog en selvstændig Axis-browser, for desktop-udgaverne er bygget som browser-udvidelser til de fire store, eksisterende browsere i dag: Internet Explorer, Firefox, Chrome og Safari.

Første dag som browser-producent gik dog ikke efter planen, da Chrome-versionen af Axis rummede et sikkerhedshul, som gjorde det muligt at forfalske browserens private sikkerhedscertifikat. Det skriver The Next Web.

Problemet er, at it-kriminelle så kan lave en falsk version af Axis-udvidelsen, som Chrome godtager, og derefter spionere på brugerens færden. Afsløringen fik Yahoo til at trække Chrome-udgaven tilbage, indtil hullet er lappet.

Bortset fra fejlen med sikkerhedscertifikatet har Axis fået en pæn modtagelse. Cnet er således begejstret for konceptet, hvor målet er at undgå de lange lister over søgeresultater, som man er vant til fra Google og andre søgemaskiner i dag.

I stedet bliver resultaterne præsenteret som thumbnails, hvor man så kan scrolle mellem resultaterne. Da søgemaskinen lægger sig i bunden af browservinduet, som en indbygget del af browseren, kan man navigere rundt uden at skulle gå et trin tilbage til resultatsiden for at skifte.

Der er også indbygget synkronisering mellem udgaven til iOS- og desktop-versionerne, så man får de samme faneblade op, uanset hvilken enhed man bruger.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017