Yahoo undersøges efter læk af 500 mio. brugeres konti

I 2014 blev data fra omkring 500 mio. Yahoo-brugere lækket. Ikke desto mindre offentliggjorde Yahoo først lækket i 2016. Det får nu amerikansk myndighed til at reagere.

Amerikanske myndigheder undersøger i øjeblikket, hvorvidt søgemaskinen Yahoo skulle have informeret investorer hurtigere, efter at virksomheden blev hacket for persondata. Det tog Yahoo to år at afsløre, at de var blevet hacket, og det stilles der nu spørgsmålstegn ved.

Det skriver The Wall Street Journal. ifølge finans.dk

Det er The Securities and Exchange Commission (SEC), som er en del af det amerikanske finanstilsyn, der har rettet blikket mod Yahoo, og selskabets mangel på åbenhed om hacking. I centrum for undersøgelse er et datalæk fra 2014, hvor data fra omkring 500 mio. brugere blev lækket. Ikke desto mindre offentliggjorde Yahoo først lækket i 2016.

Tidligere i december afslørede Yahoo derudover, at de havde opdaget, at det var blevet hacket i 2013, hvor information fra mere end en milliard Yahoo-brugere blev delt.

Yahoo har stadig ikke udtalt sig om, hvorfor det har holdt de to læk skjult i så lang tid.

Yahoo-sagen kan blive vigtig i spørgsmålet om, hvornår en virksomhed skal informere om, at det er blevet hacket.

SEC har undersøgt flere virksomheder for for sen offentliggørelse af hacks, især i kølvandet på Target-bruddet i 2013, der kompromitterede op til 70 millioner kredit- og betalingskort-card konti.

Target oplyste først om hændelsen flere uger efter bruddet. Denne sag førte dog ikke til yderligere tiltag.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere