Yahoo køber 17-årigs app for 170 millioner kroner

Yahoo har sikret sig algoritmerne og den 17-årige skaber af en nyhedslæser til iPhone for anslået 170 millioner kroner.

Internetfirmaet Yahoo har købt iPhone-app'en Summly for en anslået pris på godt 170 millioner kroner. Det skriver All Things Digital.

Det bemærkelsesværdige er, at Summly er udviklet af den 17-årige brite Nick D’Aloisio sammen med et team på blot fem personer.

Yahoo planlægger ifølge All Things Digital at lukke selve app'en og i stedet bruge de algoritmer, der er udviklet til at opsummere nyhedsartikler, i Yahoos andre produkter.

Derudover har Yahoo også sikret sig en kontrakt på mindst halvandet år med den 17-årige udvikler og nu millionær, som internetfirmaet vil kunne bruge som frontfigur for at vise selskabets nye linje med fokus på mobile tjenester.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Søren Hetland Basse

Her er et godt eksempel på at den formaliserede og økonomisk sikrede udveksling af ideer via "apps-markedspladser", gør det uhyre meget mere dynamisk at udnytte nytænkning.
Programudvikling og andre projekter baseret på ideer og nytænkning ville kræve at der etableredes et firma og at interessenterne må løb store risici i opstartfasen og også længe efter, inden de måske kan sælge projektet til et stort firma.
Med apps markedspladserne er der (lige som på markedet for fysiske vares udveksling) sikret ordentlige forhold så ideophavsmanden er sikret en klækkelig andel i det eventuelle provenu. I dette tilfælde er det fremtidige provenu åbenbart så indlysende, at et (½ stort) firma vælger at købe appsen frem for at lade en af de andre (store) firmaer med apps markedspladser skumme fløden.
Fremtidens "Idesamfund", hvor ideer er det samfundsbærende element, må nødvendigvis være baseret på samme grundprincip som apps markedspladserne fungerer ud fra.
En sådan algoritme blev offentliggjort tilbage i 1991 i "Videnskaben, Historien og Fremtiden", og har altså længe været til rådighed!
Se:
"En enkelt algoritme kan redde den vestlige verden"
http://videnskabeligindsigt.blogspot.com/2011/02/en-enkelt-algoritme-kan...
Eller den fulde version:
"Idesamfundet"
http://videnskabeligindsigt.blogspot.com/2011/01/idesamfundet.html

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere