Yahoo forhandler med Rupert Murdoch

I et forsøg på at finde en vej væk fra en fjendtlig overtagelse fra Microsoft, forhandler Yahoo nu med News Corp.

Internetfirmaet Yahoo ligger nu i forhandlinger med mediemogulen Rupert Murdochs News Corp om et muligt samarbejde, som kan afværge et eventuelt fjendtlig opkøb fra Microsofts side. Det rapporterer avisen Wall Street Journal, som er blandt de medier, der ejes af News Corp.

Yahoo afviste mandag officielt Microsofts købstilbud, som ville have være det hidtil største opkøb inden for softwarebranchen.

I stedet leder selskabets ledelse nu efter alternative løsninger, som kan bringe Yahoos økonomi på ret køl.

Dårligt match

Når Yahoo afviser Microsoft, så skyldes det hovedsageligt, at de to firmaer ikke just er et perfekt par. Der er store overlap inden for produkter og kompetencer, og derfor har flere analytikere set opkøbet som et aggressivt forsøg fra Microsofts side på at skaffe udviklingskompetencer og markedsandele i forhold til den fælles konkurrent Google.

Samtidig vil Yahoos webkompetencer kunne udnyttes af Microsoft til udviklingen af mere weborienterede versioner af selskabets kerneprodukter som Office og Dynamics.

Til gengæld passer Yahoo bedre sammen med News Corp, som ejer en lang række internetmedier og ikke mindst den populære netværkstjeneste Myspace.com.

Microsoft insisterer

Ifølge Wall Street Journal har Yahoo og News Corp diskuteret muligheden for at sammenlægge visse dele af deres forretning i løbet af det sidste halvandet år. I modsætning til handlen med Microsoft, ville Yahoo forblive selvstændigt, mens Yahoo og News Corp ville have delt ejerskab over blandt andet reklamedistributionen.

Microsoft oplyste mandag som svar på Yahoos afvisning, at selskabet er villig til at tage de nødvendige skridt for at få handlen i hus. Det kan indebære en forhøjelse af tilbuddet eller en fjendtlig overtagelse ved at gå uden om selskabets bestyrelse og i stedet gå direkte til Yahoos aktionærer.

Som konsekvens af den spændte økonomi i internetfirmaet, fyrede Yahoo tidligere på ugen omkring 1.100 medarbejdere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere