Yahoo afviser Microsofts købstilbud

Der skal mange flere milliarder på bordet, hvis Yahoo skal gå med til et køb. Spillet om søgemaskinen spidser til.

Yahoos bestyrelse afviser et købstilbud fra Microsoft på 224 milliarder kroner. Prisen er ganske enkelt ikke høj nok, erfarer avisen Wall Street Journal. På et telefonmøde i fredags krævede bestyrelsen prisen op på 289 milliarder kroner. Hvilket svarer til 40 dollar pr. aktie. Fredag lukkede aktien på 29 dollar.

Yahoos afvisning vil formentlig føre til at bedre bud fra Microsoft, men ikke i den størrelsesorden, som Yahoo forventer, lyder spekulationerne i avisen. Her anser man ikke en regulær fjendtlig overtagelse som en gangbar vej fra Microsoft, da det vil stille softwaregiganten i et dårligt lys hos Yahoos ledelse og udviklere, som Microsoft ikke har lyst til at tabe i en medarbejderflugt. Særligt er der fokus på, at Yahoos stifter Jerry Yang går med på handlen. Han er nøglepersonen, der kan sikre succesen for Microsoft.

Microsofts adfærd kan også have indflydelse på den undersøgelse af opkøbet, som naturligt vil komme fra det amerikanske konkurrencetilsyn.

Microsoft skal låne penge

Det er det største opkøb i Microsofts historie. Softwaregiganten har tidligere købt en række selskaber indenfor software, men har eksempelvis også investeret i medier og infrastruktur til kabel-tv.

Købstilbuddet på 224 milliarder danske kroner er mere end bare et greb i lommen. Selv om Microsoft har haft en kolossal indtjening på særligt Windows og Office, så skal selskabet noget uvant ud og låne penge til opkøbet. For nuværende ligger Microsoft inde med en kontantbeholdning på godt 100 milliarder kroner ? eller kun cirka halvdelen af tilbuddet. Og prisen kan som sagt blive højere.

Microsoft vil ifølge Wall Street Journal ikke forholde sig til afvisningen, før de har fået direkte besked fra bestyrelsen i Yahoo. Avisen spekulerer i, at de kommende dages kursudvikling på Yahoo-aktien kan få afgørende indflydelse på Microsofts modtræk.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere