Xbox One skal kunne køre Windows-apps til sommer

Microsofts store satsning på at opnå en app-synergi mellem Windows 10 og Xbox One skal være en realitet til sommer.

En af de store nyheder, Microsoft kom med ved lanceringen af Windows 10, var, at udviklerne og brugerne skulle have mulighed for at benytte de samme apps på alle de platforme, der bygger på Windows 10. Det vil sige pc'en, telefonen og spilkonsollen Xbox One.

Xbox har i perioder været et stærkt navn i Microsoft-porteføljen, hvor især Xbox 360 gav rivalen Sony Playstation kamp til stregen. Xbox One har været gennem en lidt mere omtumlet tilværelse, hvor Microsoft blandt andet måtte opgive at droppe distribution af spil på fysiske medier.

Microsoft er i færd med at opgradere Xbox One-konsollerne, så de passer bedre sammen med Windows 10-platformen, og det betyder, at applikationer skrevet til Microsofts nye app-platform Universal Windows Platform eller Universal Apps vil komme til at køre på Xbox One.

Det vil ske i løbet af sommeren, lovede Jason Ronald, chef for Xbox Advanced Technology Group hos Microsoft. Det skriver Business Insider.

Den langsigtede plan er, at det skal være den samme app-butik på både Windows 10 og Xbox One og at applikationer skal kunne afvikles på begge platforme.

Der findes eksempelvis apps til Facebook og Twitter til Windows 10, som vil kunne køre på Xbox One. Microsoft vil dog også gerne have spiludviklerne til at bruge den nye app-platform. Derfor vil Microsoft give mulighed for at lade spillere på ikke blot Xbox og Windows spille sammen, men også åbne for, at andre konsolbrugere kan spille med.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Partnernyheder

Welcome to a seminar on tools that help you become GDPR compliant!

Getting GDPR compliant by May 2018 implies a lot of activities covering the legal aspects, internal business processes, data management, and security technology.
28. feb 2017

Maja Rosendahl Larsen ansat hos Affecto

24. jan 2017

Introduction to Jedox – Affecto Seminar, Copenhagen

12. jan 2017