Xbox åbner for udvikling af spil, hvor du kan spille med spillere på andre konsoller

Det ligner en invitation til rivalen Sony, når Microsoft nu åbner for, at i første omgang indie-udviklerne kan lave spil til Xbox One, hvor du kan spille med spillere på andre netværk.

Et af de store dilemmaer for både spiludviklere og spilentusiaster er, at det ikke er lige meget, om et spil er til Xbox eller Playstation. I hvert fald ikke, hvis spillet indeholder multiplayer-funktion. Hidtil har Xbox og Playstation været to lukkede verdener, men i forbindelse med spiludviklerkonferencen GDC i San Francisco har Microsoft taget initiativ til det, der kan åbne for en port mellem de to spiluniverser.

Microsoft vil i første omgang åbne for, at især indie-spiludviklerne kan lave spil til Xbox One, hvor spillere på ikke blot Windows 10, men også andre konsollers netværk kan spille med hinanden. Det skriver Microsofts chef for indieudviklerafdelingen ID@Xbox, Chris Carla, i et blogindlæg.

Åbningen vil betyde, at det er muligt at lave et spil, hvor spillere ikke kun kan spille med andre spillere på Xbox Live, men i princippet også med spillere på Playstation Network.

Det forudsætter dog, at Sony accepterer Microsofts invitation og giver Playstation-udviklere den samme mulighed.

Microsofts initiativ vil også kunne forene indie-spil på Xbox med de samme spil eksempelvis Steam, og det kan derfor også ses som et tilbud om våbenhvile med Valve, der står bag Steam, som har kritiseret Microsoft for at ville skabe et monopol for distribution af spil til Windows med Windows Store og Universal Apps.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017