WTO klar med nye regler for digital verdenshandel

Illustration: Rido81 / Bigstockphoto.com
WTO begyndte onsdag på at planlægge nye regler for verdenshandel, der skal sørge for færre digitale barrierer for digital handel verden over.

Siden onsdag har WTO arbejdet på nye regler for den digitale verdenshandel med henblik på at forøge muligheden for at handle på tværs af landegrænser.

Det skriver Børsen.dk

Mere end 60 lande er gået i dialog omkring tilblivelsen af de nye regler, der skal gøre den digitale handel nemmere verden over.

Udover handel skal WTO's kommende regler også opdatere mulighederne for at udveksle data, og Peter Lange, der er cloud-strateg i IBM, er begejstret for ideen om de nye regler. Han vurderer, at de nye regler kan føre til større frihed hos dataselskaber, hvilket ellers har været et problem hidtil.

»Det vil være godt for danske virksomheder, at de tekniske handelshindringer lettes. Det betyder, at kunderne kan få mere it og mere innovation for deres it-budgetter og kan få det på områder, der er vigtige for deres forretning. Og går det godt for kunderne, går det godt for IBM i Danmark,« siger Peter Lange.

WTO vurderer, at den digitale verdenshandel vil stige med 34 pct. mod 2030 på grund af nye digitale teknologier.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere