WPA3 skruer op for trådløs sikkerhed

Illustration: Beebright, BigStock
Både sikkerhed og privacy får fokus i det kommende WPA3-launch, der også lover bedre muligheder for at konfigurere IoT-enheder.

Wi-Fi Alliance vil højne sikkerheden på trådløse netværk, når de i 2018 opdaterer en række krypteringer og indstillinger som en del af WPA3.

Gennem konfiguration, godkendelser og forbedret kryptering på tværs af alle enheder sikrer de en state of the art-beskyttelse, skriver Wi-Fi Alliance i en pressemeddelelse på deres hjemmeside.

Sikkerheden bliver bl.a. skruet op, så der stadig vil være robust sikkerhed, selvom brugere vælger kodeord, der ikke lever op til branchens standarder.

Læs også: '123456' er stadig det mest brugte kodeord: Se top 25 for 2017

Det bliver samtidig lettere at konfigurere sikkerheden på »enheder med begrænset eller intet display«.

Der vil også være mulighed for at passe bedre på sit privatliv, da WPA3 tilbyder individualiseret kryptering.

Desuden vil WPA3 have en 192-bits security suite, der kan hjælpe myndigheder og industri med særligt høje sikkerhedskrav.

Læs også: Hacket wifi fik Starbucks-kunder til at mine kryptovaluta

»Wi-Fi-teknologi kan leve i årtier, så det er vigtigt, at de hele tiden bliver opdateret, så de kan leve op til kravene fra industrien,« siger Joe Hoffman, SAR Insight & Colsulting, i pressemeddelelsen.

»Wi-Fi udvikler sig for at fastholde sit høje sikkerhedsniveau i takt med, at kravene stiger,« siger han.

I efteråret betød en usikkerhed i WPA2, at mange routere pludselig stod åbne over for angreb, der dog krævede, at en kriminel kunne være indenfor routerens senderadius.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Ove Andersen

Kan WPA3 implementeres via software opdatering (eksisterende netkort/chipsets), eller kræver det nye features af hardware?

»Wi-Fi-teknologi kan leve i årtier, så det er vigtigt, at de hele tiden bliver opdateret, så de kan leve op til kravene fra industrien,«

hehe ja det er jo kun ca. 14 år siden WPA2 blev sat i søen..

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere