Wordpress vokser vildt: Står bag 14,7 procent af verdens største websider

23. august 2011 kl. 14:04
Hver syvende af verdens én million mest besøgte websider bruger Wordpress. Det er en kraftig stigning i forhold til sidste år.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det begyndte måske nok som et CMS, der kun var beregnet til at drive en blog. Men siden fødslen i 2003 er Wordpress vokset til at blive et populært CMS, der kan drive hele websites.

Faktisk bruger 14,7 procent af verdens én million mest besøgte hjemmesider i dag Wordpress. Det fortalte Wordpress-lederen Matt Mullenweg på konferencen Wordcamp, rapporterer Heise Online.

For et år siden var tallet på 8,5 procent, så det er knap en fordobling af Wordpress-andelen blandt de store websider i verden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Matt Mullenweg kunne også fortælle om resultatet af en stor brugerundersøgelse blandt udviklere og almindelige brugere i Wordpress-miljøet.

De 18.000 besvarelser viste, at udviklerne udpegede brugervenligheden som det mest attraktive ved at vælge Wordpress. Der var også stor enighed om det mest besværlige ved CMS’et, nemlig at holde styr på de mange udvidelser og sikre, der ikke er kritiske huller.

Der findes nu over 15.000 Wordpress-udvidelser, man frit kan downloade, men kun nogle af dem bliver opdateret løbende. Fra Wordpress-organisationens side vil man derfor nu skjule dem, som ikke er blevet ændret i to år, lød det fra Matt Mullenweg.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger