Wordpress vokser vildt: Står bag 14,7 procent af verdens største websider

Hver syvende af verdens én million mest besøgte websider bruger Wordpress. Det er en kraftig stigning i forhold til sidste år.

Det begyndte måske nok som et CMS, der kun var beregnet til at drive en blog. Men siden fødslen i 2003 er Wordpress vokset til at blive et populært CMS, der kan drive hele websites.

Faktisk bruger 14,7 procent af verdens én million mest besøgte hjemmesider i dag Wordpress. Det fortalte Wordpress-lederen Matt Mullenweg på konferencen Wordcamp, rapporterer Heise Online.

For et år siden var tallet på 8,5 procent, så det er knap en fordobling af Wordpress-andelen blandt de store websider i verden.

Matt Mullenweg kunne også fortælle om resultatet af en stor brugerundersøgelse blandt udviklere og almindelige brugere i Wordpress-miljøet.

De 18.000 besvarelser viste, at udviklerne udpegede brugervenligheden som det mest attraktive ved at vælge Wordpress. Der var også stor enighed om det mest besværlige ved CMS’et, nemlig at holde styr på de mange udvidelser og sikre, der ikke er kritiske huller.

Der findes nu over 15.000 Wordpress-udvidelser, man frit kan downloade, men kun nogle af dem bliver opdateret løbende. Fra Wordpress-organisationens side vil man derfor nu skjule dem, som ikke er blevet ændret i to år, lød det fra Matt Mullenweg.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017