Facebook vil have fat i bloggerne: Wordpress får understøttelse for Instant Articles

Mark Zuckerberg vil gøre det ekstra nemt for Wordpress-brugere at udgive indhold direkte i Facebooks newsfeed

Når Facebook den 12. april giver alle indholdsudgivere adgang til funktionen Instant Articles, hvor artikler kan indlæses direkte i Facebooks newsfeed op til ti gange hurtigere, end hvis brugeren først skal omkring en webbrowser, bliver det specielt nemt for Wordpress-baserede sider at hoppe med på vognen.

Facebook introducerede Instant Articles allerede i midten af sidste år, men hidtil har funktionaliteten været forbeholdt en række større samarbejdspartnere som for eksempel The New York Times, NBC News, National Geographic, Spiegel med flere.

For at sikre konceptet succes har Facebook derfor indgået et samarbejde med Automattic, der står bag open source CMS’et Wordpress, om at udvikle et gratis plugin til systemet, der skal gøre det enkelt at publicere Instant Articles direkte fra websidernes backend.

Læs også: Derfor bliver du irriteret over de nye Facebook-reaktioner

Og det er ikke overraskende, at det netop er Wordpress-brugere, som Facebook gerne vil have til at benytte Instant Articles. En nylig opgørelse fra statistiksitet W3Techs viser, at der i dag ligger Wordpress bag omkring 25 procent af internettets websider.

Det nye Plugin er open source, og indeholder en række værktøjer der skal hjælpe med til at gøre udgivernes historier mere interaktive som Instant Articles med funktioner som autoplay af video, tap-to-zoom gallerier med videre. Som udgangspunkt skulle Wordpress’ standardskabeloner understøtte alle funktionerne i det nye plugin.

I skrivende stund ligger Instant Articles’ plugin til download via Github, men vil også snart være at finde i Wordpress’ almindelige plugin-katalog.

Læs også: Dansk softwareudvikler afslører: Sådan kan du spore dine Facebook-venners søvnvaner

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017