Facebook vil have fat i bloggerne: Wordpress får understøttelse for Instant Articles

Mark Zuckerberg vil gøre det ekstra nemt for Wordpress-brugere at udgive indhold direkte i Facebooks newsfeed

Når Facebook den 12. april giver alle indholdsudgivere adgang til funktionen Instant Articles, hvor artikler kan indlæses direkte i Facebooks newsfeed op til ti gange hurtigere, end hvis brugeren først skal omkring en webbrowser, bliver det specielt nemt for Wordpress-baserede sider at hoppe med på vognen.

Facebook introducerede Instant Articles allerede i midten af sidste år, men hidtil har funktionaliteten været forbeholdt en række større samarbejdspartnere som for eksempel The New York Times, NBC News, National Geographic, Spiegel med flere.

For at sikre konceptet succes har Facebook derfor indgået et samarbejde med Automattic, der står bag open source CMS’et Wordpress, om at udvikle et gratis plugin til systemet, der skal gøre det enkelt at publicere Instant Articles direkte fra websidernes backend.

Læs også: Derfor bliver du irriteret over de nye Facebook-reaktioner

Og det er ikke overraskende, at det netop er Wordpress-brugere, som Facebook gerne vil have til at benytte Instant Articles. En nylig opgørelse fra statistiksitet W3Techs viser, at der i dag ligger Wordpress bag omkring 25 procent af internettets websider.

Det nye Plugin er open source, og indeholder en række værktøjer der skal hjælpe med til at gøre udgivernes historier mere interaktive som Instant Articles med funktioner som autoplay af video, tap-to-zoom gallerier med videre. Som udgangspunkt skulle Wordpress’ standardskabeloner understøtte alle funktionerne i det nye plugin.

I skrivende stund ligger Instant Articles’ plugin til download via Github, men vil også snart være at finde i Wordpress’ almindelige plugin-katalog.

Læs også: Dansk softwareudvikler afslører: Sådan kan du spore dine Facebook-venners søvnvaner

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017