Witcher-spilfirma stopper salg i Rusland og Belarus

4. marts 2022 kl. 09:452
Witcher-spilfirma stopper salg i Rusland og Belarus
Illustration: CD Projekt RED.
»Kommercielle enheder har, når de står sammen, magten til at inspirere globale forandringer i hjertet og sindet hos normale mennesker,« skriver det polske spilselskab.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det polske spilselskab CD Projekt Red har besluttet at stoppe med at sælge spil i Rusland og Belarus. Det skriver Gamesindustry.biz.

Udover at begrænse salget af selskabets egne fysiske og digitale udgaver af spillene - såsom The Witcher-serien og Cyberpunk 2077 - lukker virksomheden også for salg på deres populære onlinebutik GOG.

»Hele CD Projekt Group står med det ukrainske folk,« skriver spilselskabet på Twitter.

»Selvom vi ikke er en politisk enhed, der er i stand til at influere internationale sager, og ikke ønsker at være det, så tror vi på, at kommercielle enheder har, når de står sammen, magten til at inspirere globale forandringer i hjertet og sindet hos normale mennesker«.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi ved, at spillere i Rusland og Belarus, der ikke har noget at gøre med invasionen i Ukraine, vil blive ramt af vores beslutning, men med denne handling ønsker vi, at slå fast, at det globale fælleskab bør råbe op om, hvad der foregår i hjertet af Europa«.

Tidligere på ugen opfordrede Ukraines vicestatsminister til, at Sony og Microsoft lukkede deres spilforretninger i Rusland og Belarus, men ingen af de to spilgiganter har endnu forholdt sig til opfordringen.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
5. marts 2022 kl. 12:00

Spil er ikke et politisk våben og når det bruges som det vil det massivt skade publisher/developer. Det vil også ske her.

En fortsat distribution af spil til russiske spillere sender et signal til dem om, at livet fortsætter sin vante gang.

Det er - omend passivt - et politisk våben. Det strider mod den holdning, der er koncensus om i Europa.

CD Projekt Red bør hyldes for hurtigt at tage et standpunkt. Du er stadig fri til kun at vælge spil fra udbydere der fortsat støtter Putin.

1
5. marts 2022 kl. 08:59

0 kroner er hvad jeg fremover vil spytte i deres kasse, på trods af jeg ejer alle deres spil. Spil er ikke et politisk våben og når det bruges som det vil det massivt skade publisher/developer. Det vil også ske her.