Windows XP fylder rundt: 10 år med Microsofts største succes

25. oktober 2011 kl. 16:132
Det er i dag ti år siden, at Windows XP blev sat til salg. Men selvom XP er afløst af Vista og Windows 7, er det stadig verdens mest udbredte.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Windows XP kan i dag fejre rund fødselsdag. For ti år siden, den 25. oktober 2001, kunne de hårdt prøvede brugere af Windows ME og Windows 98 skifte til et væsentligt mere stabilt styresystem og for første gang se den grønne græshøj og de blå bjælker på egen skærm.

Bortset fra at baggrundsbilledet nok er skiftet ud, er det samme syn, som møder flertallet af verdens computerbrugere i dag, for selv om Microsoft har forsøgt at aflive Windows XP og få folk til at opgradere til først Vista og siden Windows 7, holder mange stadig fast det nu ti år gamle styresystem. Især firmaer er konservative og skifter ikke, før det giver økonomisk mening.

Version2 markerede Windows XP's mange år på bagen i august, i anledning af 10-året for guld-masteren af styresystemet blev klar.

Du kan læse hele den historie her:

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
26. oktober 2011 kl. 12:15

Her i Oktober meddelte det amerikanske statistikfirma StatCounter at: "Windows 7 now accounts for 40.21% of all global desktop operating system usage across the world. Windows XP usage slipped to 38.64% in the month of October". Dette kan f.eks. læses som nyhed på Winrumors.com

Edit: var vist lidt for langsom :)