Windows XP er i næsten hver fjerde stationære computer

3. september 2014 kl. 11:013
Hvis udviklingen fortsætter som i august, vil Microsofts forældede styresystem først være afviklet om to år.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Intet mindre end 23,9 pct. af verdens stationære computere kører stadig på Windows XP, selvom Microsoft allerede i april lukkede ned for supporten på styresystemet og stoppede med at udgive nye opdateringer. Det viser tal fra Net Applications.

Alene i august er andelen af Windows XP-brugere kun faldet med 1,1 pct, og hvis udviklingen fortsætter i samme hastighed, vil det tage to år, før styresystemet er helt afviklet.

På det danske marked er det sparsomt med helt friske tal, men ifølge Danske Medier Research lå markedsandelen for Windows XP i december 2013 på 5,1 pct i Danmark. Opgørelsen dækker dog også over styresystemer til mobile enheder, hvorfor tallet for desktopmarkedet nødvendigvis må være en del højere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forældede kinesiske pc’er

Det er især det kinesiske marked, der holder andelen af Windows XP-computere højt. Her er det tidligere blevet rapporteret, at op mod halvdelen af landets computere stadig benytter sig af styresystemet.

I Danmark har flere sygehuse set sig nødsaget til at betale i dyre domme for at forlænge supporten til deres maskiner, der stadig kørte med Windows XP, efter supporten ophørte.

På verdensplan sidder Windows 7 på 51,2 pct. af markedet, mens Windows 8 og 8.1 med sine sammenlagte 13,4 pct. stadig ligger et godt stykke under Windows XP.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
3. september 2014 kl. 11:29

(Statcounter)[http://gs.statcounter.com/#all-os-ww-daily-20130501-20140930] siger ca 9% (måler Maskiner der faktisk bruges) Win7 ca 37%

3
3. september 2014 kl. 12:48

Stat counter måler % af side visninger, ikke brugere.

I en verden med én Chrome bruger og én Fx bruger, hvor Chrome brugeren bevæger sig på dobbelt så mange sider som en Fx bruger, viser statcounter at Chrome har 2/3 af market.

Der ud over kan man jo let blokere statcounters javascript, sammen med reklamer o.l.

Og så er der alle de maskiner der ikke bruges til at browse på nettet på, fx hospitals maskiner, pengeautomater, osv.