Windows Update beskyldes for automatisk reboot

Rapporter kommer ind om, at Windows Update ændrer ved brugerens indstillinger.

Internettet svømmer med rapporter om, at Windows Vista efter de seneste opdateringer automatisk har bootet sig selv på trods af, at brugerne ikke har bedt om dette.

Flere brugere beretter, at deres computer er blevet bootet, selv om de kun har bedt om at blive underrettet, når nye opdateringer er klar ? og ikke har bedt om, at disse automatisk er blevet installeret.

Microsoft benægter på det mest bestemte, at der er installeret ændringer til automatiske opdateringer, men siger samtidig, at det er muligt, at andre programpakker har pillet ved indstillingerne for automatiske opdateringer.

Mens automatiske opdateringer og automatisk reboot utvivlsomt er et gode for rigtig mange brugere, vil vilkårlige ændringer i indstillinger uvægerligt medføre, at flere kunder vil slå de automatiske opdateringer fra, hvilket vil forringe sikkerheden.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bjørn Stave

bruger aut. opdatering - og reboot forekommer mindst en gang hver 14. dag. Office 2003 lukker spontant - særligt outlook, og uden nogen logik ift. en konkret handling. Det er møg-hamrende irriterende, og er muligvis et udslag af en opdatering efter august, måske sp3... MS Update har ikke noget fix eller komentar til dette. Bjørn Stave

  • 0
  • 0
Mogens Dybæk Christensen

For ca. 2 uger siden rebootede min XP Home netop som jeg havde fået min nød-forbindelse via dial up til at virke. Surt, når jeg lige var ved at hente mail. :-(

Der kom en monolog-boks, der uden fortrydelsesmulighed meddelte, at systemet ville reboote om 4.59 minutter.

Trods afintallering helt tilbage til SP2 og installation af SP3 er systemet ustabilt, låser. Og trådløst netværk duer ikke, - kun på Ubuntu. ;-)

Windows update er sat i karantæne på alle herværende maskiner.

  • 0
  • 0
Henrik Georg Sørensen

MS08-037 - afhjælper en sårbarhed i DNS ( Windows)(KB 953230) Er en del af Juli måneds opdatering og på de 2 af mine PCere privat der kører XP Pro SP3 er det ikke længere muligt at skabe forbindelse til feks www.version2.dk (men også alle andre hjemmesider), uanset om browseren er IE, Firefox eller Safari.

Den bliver lidt svær at redde for de almindelige brugere der uforvarende har update sat på automatisk og ved en fejl tænder deres PC-ere i de første dage efter 2. tirsdag i måneden.

Bravo Microsoft - tid til Linux.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere