Windows-udvikler finder ukendt 25 år gammelt påskeæg

I 25 år har Windows 95 Internet Mail gemt på et påskeæg, som en udvikler og hacker nu har fundet. Illustration: Microsoft
En Windows-hacker og -udvikler har fundet et hidtil ukendt 25 år gammelt påskeæg i Windows 95 Internet Mail, som viser navnene på programmets udviklere.

Windows 95 Internet Mail har gemt på et hemmeligt påskeæg i over 25 år, men nu har en Windows-udvikler og -hacker fundet og delt overraskelsen for første gang, siden softwaren udkom.

Det skriver Bleeping Computer.

Et påskeæg er en skjult funktion eller vittighed, som udviklere gemmer i software, og som brugeren kan finde ved at udføre bestemte handlinger i programmet.

Hackeren Albacore fandt påskeægget ved at åbne Internet Mail, klikke på ‘hjælp’ og derefter på ‘Om’. Når ‘Om’-vinduet åbner, klikker han på filen ‘comctl32.dll’, så den er fremhævet. Nu skriver han ‘MORTIMER’ på tastaturet.

Det åbner et lille vindue, hvor røde rulletekster viser navnene på programmets udviklere. Se en video, der viser påskeægget i artiklen hos Bleeping Computer.

Læs også: Windows 95 fejrer 25 års fødselsdag

Albacore delte sit fund på Twitter, hvor han også skrev om et andet, kendt påskeæg fra Windows 95’s produkthold. Ifølge hackeren, kan man finde overraskelsen ved at lave en mappe, som man kalder:

‘and now, the moment you've all been waiting for’, og så omdøbe den til:

‘we proudly present for your viewing pleasure’, og til sidst kalde den:

‘The Microsoft Windows 95 Product Team!’

Herefter åbner en video, hvor navnene på operativsystemets udviklere fader ind og ud af en blå baggrund. For at gøre det lettere at åbne påskeægget, har Albacore lappet shell32.dll, så man kan finde overraskelsen ved at åbne en mappe kaldet ‘Clouds’. Man kan også se dette påskeæg i en video hos Bleeping Computer.

Læs også: Kommentar: Gammeldags teknologi gjorde det nemmere at lære it

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere