Microsoft udgiver ultra-langsommelig Windows10-opdatering

Illustration: Microsoft
Hvis du skal nå noget vigtigt i dag, så bør du ikke forlade din åbne computer for længe.

En ny opdatering til Windows10 tager op mod en time at installere. Starter den automatiske opdatering, kan man derfor ende med at skulle tage en ufrivillig kaffepause.

Windows10 forsøger at gennemskue, om man er ved computeren og er i gang med noget, men lader man computeren stå, eller tager man en ekstra lang (faglig, naturligvis) sludder ved kaffeautomaten, kan man sagtens komme tilbage til en computer, der er i gang med at hente Windows-filer ned.

Og det er ikke småting, der downloades.

Opdateringen fylder tre gigabytes, og derfor bør man så snart som muligt komme Microsoft i forkøbet og sætte maskinen til at opdatere, når man ikke har andre planer.

Nye features

Selv skriver Microsoft, at opdateringen bringer en række nye features med, herunder en mulighed for at fordele skærmpladsen mellem to minimerede vinduer ved på simpel vis at trække i bjælken mellem dem og en særlig visning af faner, når man kører musen hen over dem.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (27)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Kenneth Raarup Dornhoff

Det er sådan set ikke ikke en (langsommelig) opdatering, der foretages faktisk en in-place opgradering af hele OS'et (til nyt build), så vidt jeg kan se. Deri findes også årsagen til, at det tager tid at gennemføre.

Kunne dog have været belejligt, hvis Windows Update havde informeret brugeren lidt bedre om den forhøjede ventetid, inden man i vanvare genstarter sit system. ;)

 • 2
 • 0
#9 Jesper Nielsen

Det er så i den situation at man er glad for at man ikke har et datamængde begrænset mobiltbredbåndsabonnement, som hele familien deler og samtlige PC'ere har fået Windows 10 installeret ;-)

Net1, eller? Det er sjældent at se et MBB-abonnement med ubegrænset data. Så uanset hvilken udbyder du har: Hvad er dine erfaringer med dem? Dækning? Stabilitet? Hastighed (gerne på forskellige tidspunkter)?

Hvis man jævnligt bruger sin mobiltelefon med begrænset data til hotspot, kan man også fortælle Windows 10 det — og dermed undgå at opbruge sin kvota.

http://lifehacker.com/enable-metered-connection-to-delay-windows-10-upda...

 • 0
 • 0
#10 Bo Mortensen

Er der nogle der ved, om de har rettet så man kan søge i sine filer vjha. loop ikonet nede i taskbaren? Eller er det stadig kun de lande der har Cortana?

Jo, søgning i egne filer virker fint hvis man åbner stifinder og bruger søgningen der, men det ville være lidt hurtigere his genvejen også virkede.

 • 0
 • 0
#12 Rune Jensen

en opdatering fra windows8.1 og som kan give et nogenlunde estimat af hele tidsforbruget for fuld opdatering til nyeste windows10 version?

Jeg skal installere disse opdateringer til nyeste build windows10 fra en windows8.1 på lørdag... så bare et nogenlunde slag på tasken over tidsforbrug.

 • 0
 • 0
#18 Thomas Andersen

Hvad er det dog for en useriøs artikel??

Den her opdatering har været ventet siden Windows 10 blev frigivet.. Og så bruger V2 mere krudt på at fortælle at det tager op til 1 time, i stedet for at fortælle om nye features... Hmm..

 • 0
 • 3
#20 Gert Agerholm

Pas på, opdateringen fjerner programmer som siges ikke længere at være kompatible!!!!!!!!!

Jeg har lige gennemført opdateringen, det gik smertefrit.... troede jeg. Den første melding er at opdateringen har fjernet min Cisco VPN Client fordi den ikke længere er kompatibel. Der var store problemer at få den ind, men den er et ufravigeligt krav. Vi bruger den til at lave VPN op mod en del af vore kunder med hensyn til support. Den er nu fjernet. Resultat er at jeg kan ikke længere supportere vore kunder. Ja, det er ældre software som ikke længere bliver opdateret, der findes derfor ikke nogen opdatering, kører allerede nyeste version.

Dette er NETTOP den store forskel mellem industriel og kontor brug af IT. Kontor brug mener at kunne følge MS's opdaterings hastighed, det kan industrien IKKE. Windows 10 er her med blevet komplet ubrugelig for os.

Jeg har heldig vis stadig min virtuelle Windows 7, her fungerer tingene, min Windoes 10 var også primært tænkt som test miljø. Det er her med afgjort at vi nok i lang tid bliver ved Windows 7. MS skal passe på at de ikke får XP "problemet" igen, at den ikke kan "dræbes". Lige nu er der ikke noget alternativ til Windows 7, 8.1 har samme Cisco VPN klient problemer som Windows 10, men det kan dog lade sig gøre.

 • 1
 • 1
#22 Per Avlastenok

Hvorfor holder MS sig ikke til kun at sørge for sikkerhedsopdateringer, i stedet for at fylde en masse skrammel ind i folks pc'er ? - De kunne i det mindste sætte disse ekstra "gadges" så brugerne selv kunne vælge at hente dem.

 • 0
 • 0
#25 Gert Agerholm

Brug et alternativt. Pertino kan læse Cisco .pcf

Jeg har fået lusket Cisco klienten ind igen via nogle små "hacks", men jeg vil da prøve den Pertino klient du henviser til.

Hav lige i baghovedet at der er ikke os der fortæller hvordan kunderne skla agere, det er os der skal rette os ind efter hvad kunderne har. Det er den vej rundt mange ikke forstår. Vi kan ikke bare gøre som MS mener hvis vore kunder gør noget andet. Som jeg skrev er hastigheden hvor med industrien foretager ændringer meget langsommere som ved "ren kontor brug" og det misforstår desværre rigtig mange IT afdelinger.

OpenVPN er ikke en løsning hvis ikke man direkte kan importere en Cisco .pcf fil, det er det vi modtager fra vore kunder. Husk at det er ikke os der er udbyderen, vi er klienten, så vi har ikke meget at skulle have sagt i de sager.

 • 1
 • 0
#26 Gert Agerholm

Brug et alternativt. Pertino kan læse Cisco .pcf filer

Har lige forsøgt at installere den. Men den ser ikke ud til at være gratis, for vores vedkommende ville det koste 99$ pr. måned, så det er ikke et alternativ til Cisco klienten.

For at teste den skal der åbenbaret oprettes en account hos dem. Klikker man på "Create Account" får man "Not Found. The requested URL /signup was not found on this server."

Så har jeg allerede fravalgt det produkt.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere