Windows Server 8 beta er klar til gratis download og den private sky

Illustration:
Hvis virtualisering var i højsædet for Windows Server 2008, så er skyen det i Windows Server 8, som nu er klar i en gratis betaversion.

Samtidig med, at Microsoft kunne annoncere den første rigtige betaversion af Windows 8 til pc'er, så har Microsoft også frigivet en betaversion af den kommende serverudgave af Windows, som foreløbig har kodenavnet Windows Server "8".

Under motorhjelmen har Microsoft lavet en række forbedringer af blandt andet storage-mulighederne i Windows Server for at gøre styresystemet endnu mere egnet til at konkurrere med de øvrige platforme om de store datacentre.

Læs også: Windows Server 8 kan slå flere netværkskort sammen til én storage-kanal

Da den nuværende version af Windows Server 2008 blev lanceret, havde Microsoft fokus på selskabets nye generation af virtualiseringssoftwaren Hyper-V, som skulle udfordre VMwares platform.

Men Windows Server 8 ligger fokus i højere grad på at få et greb om de kunder, der overvejer at gå skridtet videre fra servervirtualisering til en decideret privat sky eller private cloud.

Det betyder blandt andet, at Microsoft vil fokusere på at gøre det nemmere at administrere mange Windows-servere på den samme infrastruktur i lighed med det, mange allerede gør med hovedsageligt VMware.

Betaversionen af Windows Server 8 kan downloades nu, men Microsoft har endnu ikke sat nogen tidshorisont for, hvornår den færdige version kommer på markedet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere