Windows Server 2008 klar til februar-lancering

Microsoft har nu afsluttet testen af Windows Server 2008 og er klar til at slippe styresystemet fri til kunderne.

Microsoft kunne mandag officielt erklære Windows Server 2008 for færdigudviklet og -testet. Dermed er styresystemet klar til den planlagte lancering den 27. februar.

Windows Server 2008 er udviklet på det samme grundlag som Windows Vista, men med fokus på at gøre platformen mere attraktiv som konkurrent til Unix og Linux på større forretningskritiske systemer.

Blandt de væsentligste nyheder er muligheden for at installere Windows Server 2008 ud fra en række foruddefinerede roller, så kun de mest nødvendige komponenter bliver installeret.

Det kan udvides yderligere ved hjælp af den nye Windows Server Core, der er en endnu mere skrabet udgave, der eksempelvis ikke indeholder den sædvanlige grafiske brugergrænseflade.

Samtidig indeholder Windows Server 2008 en ny version af Microsofts webserver Internet Information Services 7.0.

På netværkssiden er en stor del af de nye funktioner imidlertid bygget til at udnytte klienter, der benytter Windows Vista. Derfor kan succesen for Windows Server 2008 afhænge af, hvorvidt virksomheder tager Microsofts klientstyresystem til sig i højere grad, end det hidtil er tilfældet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere