Windows Phone taber pusten med 3 procents markedsandel

13. februar 2014 kl. 16:2082
Et skuffende salg i slutningen af 2013 gav Windows Phone en samlet markedsandel på 3,3 procent af smartphone-markedet hele sidste år. Dermed ser lille fremgang ud til at være væk igen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsofts bud på et mobilstyresystem, Windows Phone, har længe været plaget af begrænset salg, og de seneste tal peger heller ikke i den rigtige retning. Sammenligner man tallene fra tredje til fjerde kvartal 2013, er markedsandelen nemlig faldet. Det skriver Infoworld.com.

Procentvis faldt Windows Phones markedsandel således fra 3,6 procent af smartphone-markedet i tredje kvartal til 3,0 procent i fjerde kvartal. I absolutte tal faldt antallet af solgte Windows Phone-telefoner også fra tredje til fjerde kvartal 2013 fra 9,5 til 8,8 millioner styk, mens markedet som helhed voksede.

Målt på årsbasis er markedsandelen for Windows Phone dog steget en smule, nemlig fra 2,4 procent i 2012 til 3,3 procent i 2013, vurderer analysefirmaet IDC. Det kan omsættes til en stor forholdsmæssig vækst, men det er ikke så interessant, hvis udgangspunktet er lavt.

Nokia står bag næsten ni ud af ti Windows Phone-telefoner, mens de øvrige mobilproducenter de senere år har skruet ned for Windows-blusset.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Microsoft overtager snart Nokias mobiltelefondivision, og spørgsmålet er så, om det vil hjælpe på Microsofts mobile kvaler.

Det er ikke ny hardware, der mangler, og Nokia har sendt flere flagskibstelefoner på markedet på det seneste, blandt andet den spektakulære kameratelefon Lumia 1020 fra oktober, den store Lumia 1520 med seks-tommer-skærm, samt Lumia Icon, der kommer på markedet den 20. februar. Det meste salg af Windows Phone-telefoner på verdensplan har i øvrigt været den billige Lumia 520.

82 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
92
7. april 2014 kl. 08:55

Det lader til Windows Phone ikke tabte så meget pust som påstået, i hvert fald ikke i USA hvor de i løbende kvartal ser ud til at have klaret dig bedst: http://alturl.com/ddc9m (Comscore)

88
19. februar 2014 kl. 15:02

"Paii-løsningen er allerede gået i luften og kan fra begyndelsen bruges hos en række webbutikker, fx SmartGuy og Saxo.com, hvor man, når man har oprettet sig hos Paii, kan betale via sit mobilnummer. Vil man hente appen, skal man have en iPhone eller en telefon, baseret på Googles Android-system."

De vigtige applikationer kommer ikke, eller måske meget senere i en dårligere udgave. Det vigtigste pointe her er måske at det er teleselskaberne der har menet at WP ikke er en vigtigt platform. Så nu brænder Nokias platform ikke længere, der er ved at vælte og gå til bunds med hele mandskabet.

89
19. februar 2014 kl. 15:23

Så nu brænder Nokias platform ikke længere, der er ved at vælte og gå til bunds med hele mandskabet.

Haha rolig nu. Tror ikke det smitter af på verdensudbredelsen af Windows Phone, at man ikke kan betale med Paii hvis man handler i 6-7 danske webbutikker (undre mig i øvrigt hvis nogle skulle have lyst at betale over mobilregningen (undtaget mindreårige der ikke har kreditkort)).

Men jo, det er da et problem (for nogle, ikke lige for mig). Men det er jo som bekendt hønen og ægget. (PS, de er igang med en Windows Phone version)

79
17. februar 2014 kl. 08:44

Jeg gik over til en HTC WP8 efter at have haft android i flere år. Selve styresystemet er uden tvivl det mest stabile og enkle jeg har haft, og det spiller på HTCs hardware. Jeg har endnu ikke oplevet at ting forsvandt eller at mobilen blev underlig, og skulle genstartes med vold eller batteriet tages ud. Mine gamle android telefoner havde altid dette problem efter et års tid, når de var ved at være fyldt op. Men jeg ser også mest WP som et redskab til professionelle, hvis jeg var 18 år ville jeg købe en Samsung og nørde med apps og gadgets. I dag er jeg mere optaget af at have en telefon der virker og at være fri at googles klamme tracing. Jeg har ingen google services og udfaser min gmail. Har også haft iPhone, men blev aldrig helt ven med den, syntes faktisk den virkede som at gå fra PC til Amiga igen grafisk (det var da jeg havde en Android). Men ellers virkede det som en fin mobil.

82
17. februar 2014 kl. 09:31

"Det har jeg nu aldrig oplevet med mine Android-telefoner" Jeg tror med Android (ligesom WP) at det afhænger meget af producenten. Jeg havde en Android fra LG sidst, som var det værste lort som jeg nogensinde har haft. Billigt lort købt af firmaet. Dårlig integration af styresystem og driver software opdateringer fra LG som ikke virkede med Android styresystemet. Har også haft en Desire som egentlig var fin et langt stykke tid, men som begyndte at være sær efter et par år. Der forsvandt bl.a. beskeder eller den døde, så man skulle have batteriet ud for at vække den. Men det er altid uretfærdigt at sammenligne gamle maskiner, med nye maskiner. Min WP bør nok sammenlignes med Galaxy i stedet, som jeg ved at folk er glade for.

86
17. februar 2014 kl. 11:32

Jeg har oplevet høj stabilitet på en gammel Nexus S, dog med undtagelse af første OTA med ICS. Der blev den lidt ustabil, stod af nogle få gange indtil der kom en ny opdatering i løbet af et par uger. Jeg har en mistanke om at statistikken ser bedre ud med "den rene vare" fra Google, på hardware som ikke var billigste discount.

Jeg vil altså kalde Android som sådan for ret pålideligt, men den meget store variation i hardware og ekstra-software må jo medføre at også stabiliteten af hele telefonen kan variere.

87
17. februar 2014 kl. 15:46

Jeg har en mistanke om at statistikken ser bedre ud med "den rene vare" fra Google

Det tror jeg du har ret i. Jeg hører også kun gode ting om Nexus både til tablet og mobil. HTC WP8 er iøvrigt også Microsofts svar på Nexus (deres koncept telefon). Ingen tvivl om at producenten betyder rigtig meget, ligesom den måde man bruger telefonen på. Meget af iOS succes må også skyldes at man kun har en platform, plus at man er mere lukket omkring design og muligheder for udviklerne - hvilket giver ok. mening.

77
16. februar 2014 kl. 19:51

Jeg må så indrømme at jeg aldrig ville købe windows(MS) hvis jeg kan slippe for det. Selvom det var billigt eller gratis, ville jeg ikke bruge MS. Og det handler om MS historie.

73
16. februar 2014 kl. 17:58

Her er hovedet grunden til at WP salg falder.

At når en ældre Nokia, eller en gammel WP skiftes ud så bliver det ikke til WP(Nokia) igen.

Punkt1. Dem der har haft en WP, køber sikkert ikke igen.

Er selv på min 7 smartphone, og de gange jeg har været utilfreds med telefonen/service/opdateringer/software har jeg ikke købt samme mærke igen.

Punkt2 MS lovet lige som på desktop, at alle mangler bliver løst til næste opdatering, når det ikke sker se punkt 1.

Punkt3 Manglende program, spil, og understøttelse fra 3 part. Der for også punkt1, når man ser der ingen større fremskridt er.

Punkt 4. Også prisen, hvis man køber en telefon i den dyre ende, forventer man mulighed for alle spil, og de ting som der er på de andre platforme. Det får man ikke, se punkt 1

Også til sidst prisen, hvis man vil have en helt billig telefon er selv de billigste, WP for dyre. Eller omvendt det helt billige segment bliver stadig billigere, og her kan WP og Nokia ikke være med, som JEG ser det. Er Nokia og MS interesseret i at sælge en smartphone til 300-600, kr. som kan næsten alt det deres dyre kan.

Så det vi måske ser, er nok det farligste for MS, at andengangs køber ikke vælger WP, og sikkert heller ikke anbefaler dem. Hvis jeg har ret, vil salget for WP flade ud og måske falde. Slå mig i hovedet til næste Jul hvis jeg ikke har ret :-)

74
16. februar 2014 kl. 18:44

Omvendt er de WP brugere jeg kender utroligt tilfredse med Deres valg, så hvad baserer du dine antagelser på? Nu er WP ikke lige noget for mig, men derfor må man da respektere at mange synes det er bedre end Android at bruge. For mange bliver Android forvirrende, det er i hvert fald hvad brugerne giver af feedback på Deres devices.

80
17. februar 2014 kl. 08:47

Salget af WP :-)

Ikke sikker på det er så simpelt. Personligt har 99% jeg har mødt osse været rigtigt glade for deres Windows Phone (det er i øvrigt alle folk der er kommet fra Android, kender ikke nogle der har skiftet fra Apple)

I US lade det osse til folk er glade for deres Nokia:http://www.neowin.net/images/uploaded/satisfaction%20by%20carrier.jpg(Fra en online survey midt 2013 med over 140.000 deltagere)

http://pictures.dealer.com/jdpower/c30538c40a0a00640020a52f48fd5df9.jpg(Fra JD Power's smartphone satisfaction study (slut 2013))

76
16. februar 2014 kl. 19:49

Omvendt er de WP brugere jeg kender utroligt tilfredse med Deres valg

Det ses ofte at dem som foretager et aktivt valg væk fra mainstream i markedet, er mere villige til at tage tingene som de nu er, og fokusere på de gode sider. De har sikkert også snarere sat sig så meget ind i tingene på forhånd, at de har accepteret svaghederne. Fx husker jeg en nyhedshistorie om at iPhone købere i Samsungs hjemland gav den en højere tilfredsheds-score end i andre lande.

En oprigtigt ment tilfredshed siger altså ikke så meget om hvordan en agnostisk bruger, med erfaring fra konkurrerende platforme, forholder sig. Her må der snarere forventes et mix mellem nogen som godt kan lide forskellene, og nogen som ser det som et tilbageskridt. Anmeldelser har ingen værdi her, fordi disse tech-skribenter ofte sætter så meget pris på "det nye", at de derfor direkte ser det som en fordel at tingene gøres på en anden måde. Sådan er almene brugere ikke, som fx Windows 8 modstanden viser.

61
15. februar 2014 kl. 10:50

Det var da imponerende så mange mennesker fra EB Nationen denne artikel har fået tiltrukket. Der alle ignorere at WP yoy er gået frem.

62
15. februar 2014 kl. 11:06

Der alle ignorere at WP yoy er gået frem.

Cherry-picking.

Det er sgu et meget kraftigere signal at en gadget-familie har faldende salgstal (styk, ikke blot markedsandel) i julekvartalet, når den primære konkurrent stormer frem. Med den perifere placering WP har i markedet, ville det kræve mere end selv en yoy fordobling for blot at have grund til optimisme omkring satsningen. Jeg dødsdømmer (endnu?) ikke Windows Phone, konstaterer blot at der ingen lyspunkter er at se for platformen stilling i markedet.

Kort sagt passer din argumentation til din overskrift.

69
16. februar 2014 kl. 10:45

Kort sagt passer din argumentation til din overskrift.
...
Nokia fortsatte deres konstante underskud, og faldene salg uden at have en undskyldning som at have nye modeller lige op over. Mega-skidt tegn.

Nej det er ikke gode salgstal (jeg går dog ud fra det er salg til detail og ikke til kunder). Det jeg kritiserede var folks opførsel herinde, så snart det har noget med Microsoft at gøre.

Og at kalde WP for død er alt for tidligt. Bl.a fordi antallet af WP'er stadigt er stigende (både målt på antal aktiveringer og antal reklamevisninger).

70
16. februar 2014 kl. 11:13

Det jeg kritiserede var folks opførsel herinde, så snart det har noget med Microsoft at gøre.

Den kritik kan jeg tilslutte mig, dog med den vigtige pointe at det ikke kun er omkring Microsoft at dogme-baserede refleks-synspunkter hopper op af skovbunden, og slet ikke kun anti-Microsoft.

Det var helt bevidst at jeg kun forholdt mig til den undersætning, som gik på at du laver snæver cherry-picking omkring at pille yoy kvartals tallet frem, når et bare lidt længere blik viser Nokia smartphone salgstal som 30.5, 35.0 og 77.3 millioner for hhv. 2013, 2012 og 2011. Dertil andre levereandørers hele eller delvise exit fra at prøve at få salg i Windows Phone. På top-10 deler de en tvivlsom "ære" med HTC: Faldende styk-salg i et ellers stigende marked.

Selv om jeg jo, som allerede nævnt, heller ikke (endnu?) prøver at erklære WP for "død", er et misset julekvartal altså ret skidt, der hvor de står nu. Der skal momentum til, og den ses der kun lidt af på den billige 520. Så længe salget sker med konstante (og store) underskud, er der ingen lyspunkter at se, selv om der bedrives sådan spin på tallene.

71
16. februar 2014 kl. 15:32
72
16. februar 2014 kl. 16:47

der kan være mange forklaringer til kvartalsudsving.

Kom dog ind i kampen, det yoy tal ser kun sjovt ud fordi 2011-2012 var bunden af kurven, hvor det i 2013 ikke engang lykkedes at komme op på markedsandelen fra 2010. Ganske moderat vækst i markedsandel siden, og så er et misset jule-kvartal alvorligt. Der hvor gadget-branchen spiller op til julebal, og planlægger hvordan de må og skal have et godt salg. Har du et dokumenterbart bud på en plausibel forklaring på faldende styktal (ikke bare markedsandel), mens de andre producenter åd resterne fra Symbian og Blackberry?

Hvis ikke du kan komme med noget konkret, ud over vag tågesnak, er der ingen vej udenom at alt andet end en ekstra salgstop til jul er noget grumme lort for en producent. Det har gjort rigtig ondt, og der må være lukket mange bandeord ud i den Finske vinter.

Jeg vil dog medgive at et enkelt kvartal ikke er nok til at måle tendenser på, men det indebærer også at yoy kvartaler er meningsløs cherry-picking. Tal for hele året har større vægt, med mindre der er en eksponentiel vækst. Det ser der ikke lige ud til at være for Windows Phone. :->

Din graf fra Adduplex er totalt ubrugelig i denne sammenhænge, når vi ikke ser på hele bestanden af Windows Phone; det er ikke 8'eren isoleret set der er til debat her. En stor del det dertil svarende salg må jo være udskiftning af ældre hardware, til dels pga Osborne-effekten med at hardware til WP7 ikke kunne bruges til WP8. Altså med mindre kunderne havde fået nok Nokia.

Situationen formørkes jo også af at det langt fra lykkedes at få en 1:1 konvertering af gamle Symbian dimser, som jo ellers var målsætningen; kun en mindre del af de ellers trofaste Nokia-brugere går om bord i Windows Phone. Det lykkedes jo for Elop at kaste Nokias image på bålet ved at udnævne sin stadig storsælgende overskuds-platform til at være noget lort.

Som tidligere nævnt mener jeg dog at Windows Phone isoleret set er godt nok til at kunne have haft succes hvis det var kommet i rette tid. Too little, too late. Surt show.

58
15. februar 2014 kl. 00:36

Så det går ikke så godt for M$-- på hjemme markedet. WP er langsomt faldende, CrOS er langsomt stigende. Jeg tror den nye CEO godt kan ændre lidt på tallene. Microsoft trænger snart osse til noget fremgang.

56
14. februar 2014 kl. 22:47

Hvorfor ellers rygter om androide telefoner og mulighed for at køre Google Play på WP.

De taber af den samme grund, som de sikkert også taber på tablet marked, de prøvet at få et fuldt desktop system propet ned i halsen på både bruger og taplet/telefoner. Det går bedre denne gang ind de sidste, fordi hardware på telefoner nu har kraft til at køre et amputere desktop OS. Men resultat er også at desktop og bærbare bruger, skal leve med det samme amputeret OS, og alle er utilfredse.

Det vil også gå meget mere ned af bakken med andelen, når alle nye billige telefoner og tablet bliver leveret med android, til en pris som MS have håbet de kunne skovle ind for OS alene.

MS kunne hvis ikke de have set sig blinde på profit, og det at de skulle støtte et konkurenede økosystem, have vundet betydelig mere på at levere service som Officepakke, mail system, Vejvisning til Appel og Android, og når de have deres pæne andel her så have solgt telefoner med et forket OS med disse ting mere integreret.

Men de have set sig blinde på at de skulle levere OS også, uden at indse at prisen for dette OS ville være NUL kr, mod en binding til Google.

Andre ting som de også kunne have fået en god forretning ud af var deres udviklings software, som på mange områder er rigtigt godt, de kunne/kan stadig med en understøttelse af android / linux / appel beholde en god markeds andel, og sikkert at udvikling af app. måske så også vil smitte af på WP.

55
14. februar 2014 kl. 21:07

De rigtige apps kom for sent. UX problemer, f.eks. IPhones kalenderen er langt mere bruger venlig kontra Windows Phones. Nokia som lavede hardware fejl på 920. Jeg ville elske hvis Windows Phone havde skabt mere konkurrence (for det er godt for os forbrugere), men jeg vil tro at de ikke får tronen de næste tre år. I dag render jeg rundt med min IPhone 5 + HTC One og nyder dem begge, mens min 920'er forbliver i bilen som GPS.

39
14. februar 2014 kl. 15:05

Verden har ikke brug for at give MS et nyt monopol de kan misbruge, særligt ikke nu da vi endeligt er ved at slippe fri fra deres desktop monopol ved at skifte væk fra desktop.

Det kan godt ske at enkelte MS løsninger, isoleret set, ikke er teknisk tilbagestående, fejlbehæftede og tåbelige, men et hvert tilløb til at give MS nogen form for indflydelse på platforme skal stoppes, for det kan det firma ikke administrere.

Heldigvis er der mange der godt kan huske hvordan MS opfører sig når de får lov til at bestemme og derfor går det MS skidt i alle nye markeder.

59
15. februar 2014 kl. 03:18

Heldigvis er der mange der godt kan huske hvordan MS opfører sig..

"Man kan tage rumpen på nogle mennesker hele tiden, og alle mennesker en gang imellem, men man kan ikke tage rumpen på alle mennesker hele tiden."

"Du kan ikke slippe for morgendagens ansvar ved at undvige det i dag."

Og hvem var så klar i mælet ~250 år tilbage i tiden... Abraham Lincoln 1809-1865 - http://www.whitehouse.gov/about/presidents/abrahamlincoln

26
14. februar 2014 kl. 11:17

Personligt er jeg til iOS (ja nu kan I så skrive jeres smålige hade kommentare til mig). skulle jeg vælge noget andet end iOS, skulle det klar være Windows Phone, jeg syntes at de har indarbejdet et godt smartphone OS som på mange måder virker godt. Android som også er ved at komme godt med, har dog efter min mening stadig noget, som kan være svært at sætte fingeren på, der ikke helt løfter den til tops. Jeg vil ønske at Android, Windows Phone og iOS fortsat vil konkurrere om kunderne, så vi kan få noget innovation på smartphone market, der er ikke sket så meget siden den første iPhone kom frem, andet end "Bigger & faster", vi mangler nogle der kan sætte nye standarder.

65
15. februar 2014 kl. 11:42

Jeg forstår heller ikke hvordan man kan sammenligne det sprøde Sailfish UI med det rod der er Android - og jeg bruger begge til dagligt. Arbejdstelefonen er en 'droid, som nu bare bliver brugt til telefonopkald da jeg ikke gider ringe fra mit privatnummer til kunder.

Android har ikke meget tilfælles med Sailfish.. og Sailfish har virkelig taget "tiles" konceptet til nye højder.

28
14. februar 2014 kl. 11:51

Personligt er jeg til iOS (ja nu kan I så skrive jeres smålige hade kommentare til mig).
skulle jeg vælge noget andet end iOS, skulle det klar være Windows Phone, jeg syntes at de har indarbejdet et godt smartphone OS som på mange måder virker godt.

Reelt set er det altså ikke egenskaberne hos det enkelte smartphone OS i sig selv der er bærende. Det helt centrale for succes (så længe det basale smartphone tiktak fungerer rimeligt) er det bagvedliggende økosystem, og cloud services.

Min holdning (som Android-bruger) er at både Android, iOS, Windows Phone, Blackberry 10 og Jolla er sådan cirka på niveau (og Firefox/Ubuntu nærmer sig), med hver deres forskelle i vægtning af detaljer og fleksibilitet. Når det alligevel ikke blot er et spørgsmål om smag og behag (og sympati/antipati overfor bagvedliggende spillere), er det af samme grund som jeg ikke ville gide have en Android uden adgang til Google services. Der skal mere til.

Jeg ved godt at mange tror at det var det forbedrede UI (med iOS), der var drivende for den store succes som iPhone nåede op på efter lanceringen. Som jeg ser det, var det afgørende i stedet at den kunne mere end det lokale. Det vil især sige Google-services som Maps, Gmail og YouTube, men da også iTunes. Problemet for Apple med Android var altså ikke primært de ligheder der er, men at Apple ikke længere fik lov til at have Google apps for sig selv på smartphones. I stedet kom der en mere lige konkurrence mellem mange producenter, hvilket naturligt gav Apple mindre markedsandel, og købere anledning til måske at tænke efter om de kan lide forretningsmetoderne hos Apple.

Jeg vil ønske at Android, Windows Phone og iOS fortsat vil konkurrere om kunderne, så vi kan få noget innovation på smartphone market, der er ikke sket så meget siden den første iPhone kom frem, andet end "Bigger & faster", vi mangler nogle der kan sætte nye standarder.

Følgelig mener jeg ikke at Windows Phone har noget særligt innovativt at byde på, det er blot lidt småpilleri omkring detaljer i UI. Hvis Microsoft skulle have scoret en succes, måtte det have været ved at hæve overliggeren med vigtigt nyt omkring hvad en smartphone kan bruges til. I stedet leverede de en flad "me too", der ikke på nogen måde sætter nye standarder for services. Af samme grund floppede Blackberry relanceringen. Her er der mere gang i Google, med ting som Google Now. Heldigvis for Apple er de store nok til at det også kan betale sig for Google at have gode services til den platform.

Konkurrencen bliver vundet på at en smartphone er nyttig for brugerne, ikke på at flytte rundt på farver, ikon design og swipe bevægelser.

29
14. februar 2014 kl. 12:40

Følgelig mener jeg ikke at Windows Phone har noget særligt innovativt at byde på, det er blot lidt småpilleri omkring detaljer i UI.

Arh.. Du er vist ikke helt up to date med hvad Windows Phone er.

Ud over det mest synlige som Live Tiles. Har WP andre fede features som: En tilbage-knap, god batteritid, apps der bliver testet både sikkerhedsmæssigt og funktionsmæssigt, indbygget integration så man kan dele ting fra apps på mail, sms, facebook, twitter o.l, integration med skydrive så man automatisk kan se sine billeder I Windows 8 og på Xbox, de bedste kameraer, app-hubs hvor 3. part kan integrere, god voice control (i US), en rigtig god telefonbog (der udnytter den indbyggede integration til sociale netværk), en meget meget sikker arkitektur og mange andre ting. Men det var hvad jeg lige kunne komme på på 2 minutter.

Som udvikler har jeg den opfattelse af de har LANGT de bedste værktøjer, som f.ex Visual Studio. Hvilket er en stor fordel for almindelige .Net udviklere, der kan bruge sine almindelige c#/xaml kunskaber.

Og så har Nokia jo været ret langt fremme i skoene med at tilbyde ting som: 41mp kamera, nfc, trådløs opladning og skærme der både er capacitive og resistive på samme tid.

31
14. februar 2014 kl. 12:55

Arh.. Du er vist ikke helt up to date med hvad Windows Phone er.

Jo. Langt det meste af det du nævner er småpilleri omkring UI, uden hensyntagen til om det løfter niveauet i forhold til andre platforme. Og det er helt ved siden af at begynde at nævne detaljer i hardware design, som ikke har en dyt med Windows Phone at gøre. Det bliver ligefrem komisk når du kommer med ting som er sammenligning med iPhone, selv om det er detaljer (som tilbageknap og sharing) hvor Android allerede længe har markeret sig.

Jeg er nu ikke ude på at lege "min er bedre end din", men prøver at hæve blikket til hvad der er afgørende for om en smartphone hjælper sin bruger. Du må jo også prøve at forstå baggrunden for at både Windows Phone og Blackberry 10 har floppet fælt. Det er ikke jo fordi det er dårlige systemer, og slet ikke fordi det er dårlig hardware. Der skal blot mere til, nu om dage.

36
14. februar 2014 kl. 13:45

41 megapixel gør i dette tilfælde en forskel, fordi de bliver brugt på en fornuftig måde.

Både og. Jeg mindes at have læst en review hvor de siger, at grundet den høje opløsning går der lang tid mellem hvert billede. Hvis man går efter en telefon der skal bruges til fester er det gerne en fordel at kameraet er klar til at tage mange billeder i rap. ( http://connect.dpreview.com/post/5234892048/nokia-lumia-1020-camera-review?page=6 )

Det eneste UI jeg nævner er Live Tiles, fordi de er en esential del af WP

For mig er live tiles en dårlig ting ved Windows Phone. Jeg har ikke noget imod animation, men hvis jeg skal bruge noget af den information de viser, så nytter det ikke noget, at jeg skal vente til de viser informationen. Hvis man har statisk information på sin live tile, så er det meget bedre end en widget.

Altså to nyskabende ting ved Windows Phone der bliver fremhævet, men som for mig personligt er dårlige. Det har intet at gøre med at Microsoft (Og Nokia) står bag, men ganske enkelt, at nogle af de deres nyskabende features ikke er tiltalende for mig. Med den lille eksponering jeg har fået til O/S'et, så er det rigtigt strømlinet, lækkert og gennemført. Android passer mig bare bedre pt. Det kunne være at tilsvarende motivation fra andre forbrugere ligger bag deres valg af telefon.

34
14. februar 2014 kl. 13:37

Was? Enten ved du ikke hvad UI betyder, eller osse har du ikke læst det jeg skrev.
Det eneste UI jeg nævner er Live Tiles, fordi de er en esential del af WP.

Dertil nævner du tilbageknap og sharing, begge dele er UI fordi de giver brugeren nemmere adgang til betjening. Men hæv dog blikket.

Live tiles minder forresten nok om gadgets på Android at det ikke er udtryk for det jeg fokuserede på, at hæve overliggeren. Det er selvfølgelig legalt at have mere sympati for Microsoft's implementation eller desígn, det handler blot ingenlunde om at sætte nye standarder for hvad en smartphone hjælper brugeren med. Det gjorde Android gadgets heller ikke, selv om det da kom som en god feature i forhold til konkurrenter.

Hvis Windows Phone var kommet dengang Android startede raketmotorerne, tror jeg at Windows Phone kunne have haft succes, med chancer for at bygge det essentielle økosystem. En genistreg af Steve Jobs var at få Google med ombord, det gav virkelig iPhone noget særligt (vigtigere end et omtænkt UI) i forhold til datidens platforme, bl.a. Windows Mobile.

Nu er Windows Phone et flop, too little, too late. Det er selvfølgelig surt at komme efter at toget er kørt, men markedet handler ikke om hvad der kan kaldes for "fair".

37
14. februar 2014 kl. 13:53

Dertil nævner du tilbageknap og sharing, begge dele er UI fordi de giver brugeren nemmere adgang til betjening.

Som du selv siger så har de en funktion når man aktivere dem, derfor falder det ikke ind under kategorien UI (så er alle ting jo UI). UI er fx IPhones bevægelige baggrund. Det ser sjovt ud, men nogen funktion har det ikke.

Men nok om det. Windows Phone har i mine øjne noget inovativt at byde på, det har Android og IOS osse, men det betyder ikke alle andre firmaer bare skal give op på forhånd.

19
14. februar 2014 kl. 08:50

Det er vel ikke så mærkeligt Windows Phone har det svært når alle anmeldelser i medierne siger: "God telefon, men køb den ikke, for der er kun 200.000 apps".

Personligt syns jeg det er det bedste mobil OS. Det er hurtigt, brugervenligt, smukt (i mine øjne) og sikkert. Dog kan man savne det var muligt at lave lidt mere low-level ting som udvikler. Men det er jo prisen for at det skal være sikkert. Så brugere uden teknisk indsigt kan installere hvad som helst, og fjerne det igen, uden noget er fucket op.

15
13. februar 2014 kl. 23:28

Jeg har æren af at være familiens IT nørd, og derfor bliver jeg også hevet med ud når der skal handles smartphones selvom jeg faktisk ikke ved ret meget om dem. Jeg kender ældre versioner af android fordi jeg selv har haft en S2 i snart tre år og min kæreste har Metro på sin Surface, men ellers...

Derfor har jeg ikke rigtigt blandet mig når sælgerne har kørt deres smede af. Jeg har dog lagt mærke til, at stort set alle sælgerne direkte har frarådet mine kære familiemedlemmer, at vælge en Windows Phone.

Grundende de kommer med er forskellige, og strækker sig fra teknisk underlegen og dårligere kvalitet til et dårligere kamera og mangel på apps.

Nu er de her sælgere jo mest interessere i at sælge et dyrt abonnement, men jeg har ikke oplevet noget ligende med andre produkter.

17
14. februar 2014 kl. 06:48

Så skulle du møde sælgerne som betjener erhvervslivet:-)

16
14. februar 2014 kl. 02:02

Ofte handler det om avancen på produkterne.. Da jeg for en del år siden, inden mit studie, arbejdede som sælger i bl.a. en telefon/teknik afdeling sådan et sted, lærte vi direkte at sælge ud fra hvor meget butikken (og derved os sælgere) tjente på de enkelte produkter.. Og avancen på mange android telefoner er større end på WP telefoner :) Derfor skal man ikke være overrasket hvis den kære sælger er helt vild med nogle produkter, og fraråder andre produkter kraftigt.. :)

10
13. februar 2014 kl. 21:28

Virksomhederne må få Windows telefoner med et kæmpe tilskud. For der er jo kun få brugere, der ønsker dem. Det må være forklaringen på, at vi er oppe på 3.3%

14
13. februar 2014 kl. 23:25

Min kollega har i denne uge modtaget en Lumia 1020 for at have 'portet' vores (meget simple) app til WP efter at Nokia havde ringet flere gange og tilbudt en telefon. En telefon for 4 timers arbejde var han godt tilfreds med. Den er sat til salg som uåbnet :)

9
13. februar 2014 kl. 21:25

Jeg havde selv en WP7 (Lumia 800) som jeg syntes var ret god. Stabil, nem, nogenlunde hurtig, godt kamera, etc. Jeg var selvfølgelig nødt til at få den opgraderet til næste version. :)

Flagskibsmodellen Lumia 920 med WP8 er desværre en katastrofe. Ustabil, taber data forbindelse, har meget svært ved at sende en MMS, etc. (Og støv på kameraet som en blogger på et relateret nyhedssite skrev en historie eller to om). Derudover synes jeg det er meget sværere at navigere i deres system indstillinger, dels fordi der er væsentligt flere punkter end på WP7 og fordi de er sorteret tilfældigt.

Set i lyset af at deres software, i min bog, er blevet væsentligt ringere fra 7.8 til 8.1, er jeg ikke overrasket over et stagnerende salg.

2
13. februar 2014 kl. 16:39

Traditionelt har netop julekvartalet ellers været godt for Nokia, på grund af gadget-gaver, så det er særligt skidt når salget ligefrem falder. Det må jo være fordi det ville være en hadegave med en Windows Phone. Ud over de billige Lumia 520, går det jo lige så galt som med BlackBerry.

Selv om Windows Phone ikke som sådan er noget skidt, hjælper det ikke at stille med et "me too" produkt, som ikke tilbyder kunderne noget væsentligt ekstra i forhold til de etablerede store spillere. Det er trods alt kun et ret lille segment udenfor Microsoft selv, der ser dette brand som en fordel.

Hvad der måske har været værre er at teleselskaberne absolut ikke kan lide Microsoft, og ikke har lyst til at promovere denne platform. De hader Skype af et ondt hjerte, og når Microsoft købte Nokia røg de sidste rester af Nokias gamle venskab med teleselskaberne i kloakken.

11
13. februar 2014 kl. 21:32

Johnny, der er i dk gjort en stor indsats for netop at pushe Windows telefoner ud i virksomhederne. De er nærmest blevet kastet gratis afsted. Men fordi det er noget bras, tager kun få brugere dem til sig.

12
13. februar 2014 kl. 22:33

Men fordi det er noget bras, tager kun få brugere dem til sig.

Ifølge Statcounter ligger WP dog efterhånden lidt under 3% af mobil browsing i DK, i en langsom udvikling siden sommeren 2012. Men det kan jo godt være at mange af disse er udskiftning af gamle arbejdsmobiler, hvor det da er et fremskridt i forhold at køre Internet på en 6300 eller lignende...

1
13. februar 2014 kl. 16:27

Det er ellers et rigtig godt OS som oven i købet er meget enkelt og pænt.