Windows Phone-markedsandel ryger under 1 procent

23. maj 2016 kl. 13:4328
Mens salget af smartphones stiger på verdensplan, går det den anden vej for Windows Phone-enheder.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I det seneste kvartal steg salget af smartphones på verdensplan med 4 pct., samtidig er andelen af solgte Windows Phone-enheder faldet til under 1 pct.

Det fortæller The Verge på baggrund af en rapport fra Gartner.

Udviklingen kalder The Verge for det seneste bevis på, at Windows Phone er dødt.

Gartner vurderer, at der blev solgt næsten 2,4 mio. Windows Phone-enheder, og det svarer til en samlet markedsandel på 0,7 pct. i første kvartal af 2016. Det er et fald fra det tilsvarende kvartal sidste år, hvor andelen var på 2,5 pct.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Faldet i salgstal hænger ifølge The Verge primært sammen med, at Microsoft ikke har introduceret nye Lumia-enheder.

28 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
27
28. maj 2016 kl. 12:19

Det handler om, hvordan fremtidens middleware kommer til at se ud. Måske som et sæt løst forbundende softwarekomponenter?

Imidlertid minder appmarkedet hos Android om Public Domain tilbudet i 80'erne, som ledte ledte til porteføljer af funktioner eller features i applikationerne. Så et slags reboot af 80'erne ifb. "consumerization", IT for alle - eller alle, der vil kalde sig "nerd" (selvom det overhovedet ikke er tilfældet, eks. Mac-brugere ;o) .. der prøver at åbner PDF'er I Word, ikke kan finde deres filer, ikke ved hvad en harddisk er (hvor den er ...) osv.

Microsoft var blevet advaret, bl.a. af mig, om at følge Apples latterlige prissætning. Så hvor er de godt oem-designede maskiner fra MS til low-end markedet. Der sidder stadig for mange business og marketing folk i MS, som gerne vil have Apples bullshit-success ... varm luft.

Dem har Larry personlig fyret for længst. Det er et staffing problem man har hos MS.

Når man er sluppet af med dem, the hot-air people, så kan der ske noget med de enheder.

Men ellers, middleware og mere transparens på tværs af runtime miljøer som vi allerede ser med pooling af resourcer, superhypervisor'ing og containerteknologi som docker.

Eks. Jim Alchin fik allerede med Vista lavede mere af Windows om til en orchestrering af softwarekomponenter. Så hvad er en orchestrering af et komponentbaseret middleware system (operativ systeme) i år 2016´+. Forhåbentlig også designet for software variabilitet m.v.

Hertil kommer advancerede imaginære brugergrænseflader, der nærmer sig en mere direkte implementering i nature. Google forsøger at komme der, Microsoft forsøger at komme der. Men Microsoft har været i gang længst og er hoppet mellemtrinene over - og de aktuelle markedsandele. Her har vi bl.a. det imaginære grafiske design i "Metro" (der selvfølgelig kan bindes til andre systemer m.v., evt i en ny shell over på et eller andet visor, runtime miljø m.v.). Det imaginære design fjerner "magener" eller grænser, f.eks. at brugergrænsefladen ikke er specielt designet rundt om individet eller som udgangspunkt ikke er personlig ... at den ikke har den slags bestemte orientering i sine grundlæggende grafiske elementer, som burger firkanter og circler. Her har Microsoft muligvis taget patent. Så andre, der vil lave imaginære og multidimensionelle brugergrænseflader kan få udfordringer. Men surface handler den slags betjening, når vi taler elektronik (der er mere i gære).

Tablets er naturligvis bare skærme, og en udløber af fladskærmsteknologi og konsolidering i semi-conductor industrien, som også har givet os konkurrence på mobiltelefoner meds focus på softwareudviklingen (i stedet for elektronikken og elektronikindustrien, som i stedet tilbød billige integrerede eller automatiske print, især fra Kina)

Ref. http://www.gamenguide.com/articles/26988/20160526/google-beats-apple-sales-now-perfect-time-buy-chromebook.htm-

26
25. maj 2016 kl. 14:00

Mit postulat er så, at MS nu er i fuld gang med udrulning af de frste delkomponenter til realisering af den strategi de (meget sent) formulerede, og derfor igen har fået fast grund under fødderne..

Jeg kan se Microsoft har løftet endnu en flig af sløret, og viser os næste skridt i deres strategi for at vinde markedsandele: "Microsoft fyrer yderligere 1.850 smartphone-udviklere"

Og her fra et andet medie: "Microsoft nedskriver Nokia-opkøbet med 6,3 mia. kr. og fyrer i tusindvis"

Det viser da helt klart at Microsoft har fået "fast grund under fødderne", og er i gang med udrulningen af en strategi, som helt klart munder ud i at de kommer stærkt igen, og forventer at udvide deres salg af smartphones betydeligt...

24
25. maj 2016 kl. 09:18

Jeg tror helt fundamentalt ikke du forstår hvorfor MS hersker i virksomheder..
Det er sku slemt nok at vi skal punge massivt ud når der skal flyttes et komma i de store forkromede løsninger som SAP og lignende.
Den mangfoldighed af hjemmestrikket software, VBA makroer og rodede databaser hedder med et andet ord; produktivitet..og det er billigt og effektivt.. OG fleksibelt..

Jeg er udemærket klar over hvorfor MS hersker i virksomheder. Det er fordi MS har været gode til at sørge for bagudkompatibilitet og på samme tid være ekstremt dygtige til markedsføring. Derudover har de groft udnyttet deres markeds position til at sikre succes for mange af deres produkter. Det er de også blevet idømt store bøder for.

Jeg har bestemt ikke noget imod fortolkede sprog og den produktivitet de kan fremme og jeg er bestemt ikke fortaler for "SAP eller lignende".

23
25. maj 2016 kl. 06:41

Nej det må du ikke...

Godt. For ideen om at Apples og Googles strategier skulle være en kopi af Microsofts er komisk, Microsofts manglende succes på de toneangivende markeder taget i betragtning.

At visionen ikke er helt forkert syntes jeg underbygges af at de andre store spillere nu er i gang med at gøre NØJAGTIGT det samme..

Nu må du bestemme dig. Påstår du at Googles og Apples markedsstrategier er opstået som kopier af Microsofts "geniale masterplan", som du optegner, eller gør du ikke?

22
24. maj 2016 kl. 22:17

Men du mener altså at Microsofts konstante spild af gode chancer på markedet gør, at Googles og Apples produktstrategier skal ses som en kopiering af Microsofts, fordi Microsoft viser den lige vej til success på markedet?</p>
<p>Må jeg læse dit indlæg sådan?

Nej det må du ikke... Du må læse det jeg skrev... MS kom helt givet massivt på bagkant med; først Googles "uventede" succes med søgetjeneste/Gmail og dernæst Apples massive cashcow i form af Iphone. Først da Android for alvor tog fart var der folk i MS der vågnede op og lugtede røgen i køkkenet og forsøgte at vende skuden. Derfor min kommentar med Dyrt købt tid de sidste 4/5 år.. Mit postulat er så, at MS nu er i fuld gang med udrulning af de frste delkomponenter til realisering af den strategi de (meget sent) formulerede, og derfor igen har fået fast grund under fødderne.. At visionen ikke er helt forkert syntes jeg underbygges af at de andre store spillere nu er i gang med at gøre NØJAGTIGT det samme..

R

21
24. maj 2016 kl. 21:43

Hvorfor tror i Apple er i fuld gang med at merge IOS og OSX og Google fusker med et Android Chrome OS?

Fordi iOS og OSX begge alligevel er afledt af Unix (BSD), Android og Chrome OS begge er afledt af Linux, fordi smartphone processorer efterhånden er ved at nå en styrke hvor det er muligt at køre et fuldt desktop OS på dem, fordi omkostningsminimering tilsiger at hvis man kan lave 2 produkter med kun 1 produkts omkostning, så bør man gøre det...?

Microsoft har tabt alle de trumfer de havde på hånden på smartphone markedet, må forære nyeste Windows væk, og har sænket prisen en del på Office-pakken, deres guldkalv. Men du mener altså at Microsofts konstante spild af gode chancer på markedet gør, at Googles og Apples produktstrategier skal ses som en kopiering af Microsofts, fordi Microsoft viser den lige vej til success på markedet?

Må jeg læse dit indlæg sådan?

20
24. maj 2016 kl. 21:35

Jeg kunne godt tænke mig at få et overblik over hvor mange obskure makro implementeringer af: Enhedskonvertering systemer, QuoteDokument generatorer og Database integrationer der findes. Bare her i Danmark.</p>
<p>Fælles for det meste er, at det er uhyre ustabilt ved opgradering til en ny Office version. Det er generelt sjældent dokumenteret og ofte fyldt med "On Error Resume Next", så fejl svære at finde.

Jeg tror helt fundamentalt ikke du forstår hvorfor MS hersker i virksomheder.. Det er sku slemt nok at vi skal punge massivt ud når der skal flyttes et komma i de store forkromede løsninger som SAP og lignende. Den mangfoldighed af hjemmestrikket software, VBA makroer og rodede databaser hedder med et andet ord; produktivitet..og det er billigt og effektivt.. OG fleksibelt..

Det bliver først et problem når en forvirret mellemleder ser sit snit til avancement ved at "rationalisere" og lægge alle de de små "farlige" subsystemer ud til omskrivning hos et "professionelt" software firma..

R

19
24. maj 2016 kl. 21:10

Og imens ER MS gledet udenom.. I tror MS har tabt Mobil markedet... MS ser slet ikke mobilmarkedet som et separat segment.. De har købt (dyr) tid de sidste 4/5 år og er nu på plads med et unified OS, continuum og universal App. Det kommer rullende fra erhvervssegmentet de næste par år, og så topper de af med en high end surface phone.

Hvorfor tror i Apple er i fuld gang med at merge IOS og OSX og Google fusker med et Android Chrome OS?

R

18
24. maj 2016 kl. 19:44

Men at forsøge at argumentere at LibreOffice/OpenOffice er ligeså godt eller næsten ligeså godt som MSO - se det er noget vrøvl, og absurd.

Kan du ikke komme med nogle eksempler på hvad du mangler i Libre Office?

Jeg er personligt rigtigt glad for at bruge Libre Office professionelt. Jeg skrev mange rapporter på studiet i Latex og er f.eks glad for at formel editoren kan bruges på samme måde. Jeg har skrevet flere tekniske rapporter i forbindelse med mit arbejde i LibreOffice. Jeg vil gerne medgive at MS Excel er et udemærket program og at LibreOffice Calc har nogle få mangler, men til gengæld synes jeg Writer delen er bedre en MS Word. LibreOffice Impress er ikke helt så godt som MS PowerPoint men de få mangler kan jeg sagtens leve med.

Som udvikler har jeg lavet en del VBA makroer i forbindelse med mit arbejde. VBA er en vederstyggelighed og specielt den måde VBA håndterer Double konvertering til og fra String er genstand for utallige problemer når man arbejder på en virksomhed med kontorer der bruger forskellige decimal separatorer. Der er SÅ forbandet mange problemer med VBA slamkode overalt i industrien, at det helst skulle have været stoppet for mange år siden. Jeg kunne godt tænke mig at få et overblik over hvor mange obskure makro implementeringer af: Enhedskonvertering systemer, QuoteDokument generatorer og Database integrationer der findes. Bare her i Danmark.

Fælles for det meste er, at det er uhyre ustabilt ved opgradering til en ny Office version. Det er generelt sjældent dokumenteret og ofte fyldt med "On Error Resume Next", så fejl svære at finde.

Microsoft Office er det Bedste siger du? Jaaa Jooo.. hmm

17
24. maj 2016 kl. 18:50

De købte Skype for 8,5 mia og Nokia for 7 mia. De havde alle muligheder, men intet er der stort set kommet ud af det.

16
24. maj 2016 kl. 13:05

Men man kan sagtens bruge LibreOffice professionelt, har selv gjort det i over en dekade - og efterhånden er understøttelsen af MS's format faktisk også blevet ret god.

Overdrivelse fra min side, men ikke vrøvl. LibreOffice/OpenOffice er bare Nokia 3210 mod iPhone 6S, sådan er det - der er ingen grund til at at bilde sig noget andet ind (igen sat på spidsen).

At man benytter LibreOffice/OpenOffice er helt fint, det har jeg ikke noget problem med. Der er mange fine argumenter så som: pris (MSO er i dag et ret billigt produkt), at man ikke kan lide Microsoft (jeg er generelt lidt ligeglad hvem der producerer softwaren, så længe det er et godt produkt, og de ikke benytter børnearbejdere mm.), osv. Men at forsøge at argumentere at LibreOffice/OpenOffice er ligeså godt eller næsten ligeså godt som MSO - se det er noget vrøvl, og absurd.

15
24. maj 2016 kl. 12:30

Jeg har dum-stædigt forsøgt i halvandet år at benytte OpenOffice professionelt og privat, men det stinker for vildt.

Helt ærligt, det er noget vrøvl!

Jeg vil ikke benægte, at selvfølgelig har MS deres berettigelse, og der er mange der er rigtig glade for MS produkter, og det er da fint.

Men man kan sagtens bruge LibreOffice professionelt, har selv gjort det i over en dekade - og efterhånden er understøttelsen af MS's format faktisk også blevet ret god.

Ja så kan man altid føre et eller andet søgt argument på bane omkring et MS regneark fyldt med obskure makroer, men det fejler jo som regel også fra en version af MSO til en anden.

14
24. maj 2016 kl. 12:24

15-17" tommer touch skærm og LTE, OS=Chrome OS (ikke Android).

Forhåbentlig ikke!

Jeg ser ingen grund til at MS/Nokia ikke skulle kunne lave noget tilsvarende men med W10 på.
(De skal bare dreje W10 udviklingen i samme retning som Chrome OS)

Du skal nok næppe skrive MS/Nokia. Efter den gensidige katastrofe vil det være mere end tvivlsomt at se noget formaliseret samarbejde mellem de to parter, allerhøjst udveksling af almindelige høflighedsreplikker.

13
24. maj 2016 kl. 12:19

længe leve Windows 10 som rykker ind på mobilerne istedet. Windows 10 vil nok kunne få f.eks. 5-10% af mobil markedet. Microsoft har endeligt taget ved lære af samfundet omkring dem, hvor Ballmer prøvede at modarbejde samfundsudviklingen og naturlove, så prøver Nadella at tilpasse sig den verden han lever i.

Det er da vist meget optimistisk (læs naivt).

Nu har MS gentagende gange brændt sig noget så gevaldigt på mobilmarkedet, så det er nok mere end tvivlsomt at de vil putte flere penge i det - og det er altså ikke "bare lige" at implementere W10 på et hav af platforme, som regel baseret på en processor som i bund og grund ikke er specielt MS venligt.

Så MS skal nok hellere bruge deres kræfter på at lave klisteret mellem deres applikationer, og så de etablerede (og forhåbentlig også kommende nye) mobilplatforme.

12
24. maj 2016 kl. 12:07

Nu mangler vi bare at se dødsstødet til MS! Det varer nok ikke så længe! Jeg køber i hvert fald ikke frivilligt flere af deres produkter.

Det ved jeg ikke rigtigt - det må være en hater-kommentar. Nogle af Microsofts produkter er ganske hæderlige. F.eks. er der ikke noget match for deres Office pakke. Jeg har dum-stædigt forsøgt i halvandet år at benytte OpenOffice professionelt og privat, men det stinker for vildt. Ligeså er deres produkter til SMB markedet næsten uden konkurrence.

Jeg synes Microsoft har deres plads, ligesom Google, Facebook, Amazon, Apple, IBM, Samsung osv.

10
24. maj 2016 kl. 11:12

Microsoft fik, med sit krav om windows phone software og ændringer af ledelse, slået Nokia, den største mobil producent, ihjel! Nu mangler vi bare at se dødsstødet til MS! Det varer nok ikke så længe! Jeg køber i hvert fald ikke frivilligt flere af deres produkter.

9
24. maj 2016 kl. 10:07

15-17" tommer touch skærm og LTE, OS=Chrome OS (ikke Android). Jeg ser ingen grund til at MS/Nokia ikke skulle kunne lave noget tilsvarende men med W10 på. (De skal bare dreje W10 udviklingen i samme retning som Chrome OS)

8
24. maj 2016 kl. 09:39

længe leve Windows 10 som rykker ind på mobilerne istedet. Windows 10 vil nok kunne få f.eks. 5-10% af mobil markedet. Microsoft har endeligt taget ved lære af samfundet omkring dem, hvor Ballmer prøvede at modarbejde samfundsudviklingen og naturlove, så prøver Nadella at tilpasse sig den verden han lever i.

7
23. maj 2016 kl. 18:40

Jeg har selv ejet 2 winphones, begge Lumia. Perfekt hardware, men stendødt app marked. Jeg trak stikket da en opdatering til windows 10 opdaterede aftaler i en af mine kollegaers kalender. Han havde nogle heldags aftaler der blev opdateret af "mig" til: fra 00:00 - 24:00. Han fik notifikationer om at jeg ændrede aftalerne, aftalerne var jeg ikke engang involveret i. Ingen praktisk betydning men troværdigheden var væk.

6
23. maj 2016 kl. 18:32

Markedsundersøgelser skal som meningsmålinger tages med et betydeligt gran salt

Gartner har som nævnt ovenfor en stigning i smartphone salget på 4%, men

IDC har smartphone salget stagnerende (0.2% vækst year-on-year for Q1):http://venturebeat.com/2016/04/27/idc-smartphone-shipments-flat-for-the-first-time-samsung-widens-lead-over-apple-in-q1-2016/

Strategy Analytics har et direkte fald på 3% (y-on-y Q1):https://www.strategyanalytics.com/strategy-analytics/blogs/devices/smartphones/smart-phones/2016/04/28/global-smartphone-shipments-decline-3-percent-in-q1-2016

Trenden er klar ved at kigge på tal fra tidligere år, smartphone salget vil stagnere (der er vi nok ca nu) og derefter direkte falde i de kommende år. Specielt vil salget i vesten og de øvrige "mature markets" falde, sikkert ganske kraftigt, mens al vækst de næste mange år vil være i emerging markets, primært i slumområderne omkring de store byer og landområderne. Dvs al vækst er i segmentet $50 or nedefter. Det kommer til at gøre ondt på high-end producenterne

5
23. maj 2016 kl. 17:40

JO, eller gerne vil se sine Aktier stige, så man kan bruge sine opioner og få lidt flere penge. For den høje løn til bestyresler og direktør er hvis kun for at møde op, de skal have bonuser for at passe deres job, og får dem hvis også hvis de ikke gør. I det sidste tilfælde kan de købe reporter og udtaleleser fra firmaer, som Gartner der kan bruges til at jobbe aktie kursen op, eller forklare hvorfor man ikke har passet sit arbejde.

4
23. maj 2016 kl. 16:33

Er de prognoser ikke bare noget firmaerne køber, lidt ligesom man kunne købe gode ratings til sine derivater hos S&P og Moodys mfl. indtil kort før housing boblen i 2008?

3
23. maj 2016 kl. 15:49

Det kan man da kalde et skud som rammer pænt forbi målet. Og "skud" burde måske omformuleres til "ønsketænkning", for det kan ikke gentages for tit: "Gartner Group Partly Owned by Bill Gates and Other Business People That Gartner Covers". Se f.eks: http://techrights.org/2011/06/19/expose-about-gartner/

2
23. maj 2016 kl. 15:46

http://www.gartner.com/newsroom/id/2791017

"Windows phones will exhibit strong growth from a low base in 2014, and are projected to reach a 10 percent market share by 2018 — up from 4 percent in 2014."

Der er hele 2 år til at nå de 10%. Når de det mon?

1
23. maj 2016 kl. 15:27

I 2011 kom Gartner med en prognose om hvordan smartphone markedet ville udvikle sig: http://www.gartner.com/newsroom/id/1622614

Worldwide Mobile Communications Device Open OS Sales to End Users by OS (Thousands of Units)

OS 2010 2011 2012 2015 Android 67,225 179,873 310,088 539,318 Market Share (%) 22.7 38.5 49.2 48.8 - - - - - Microsoft 12,378 26,346 68,156 215,998 Market Share (%) 4.2 5.6 10.8 19.5 - - - - -

Microsofts position på smartphone-markedet fik følgende bevingede ord med på vejen: "Gartner predicts that Nokia will push Windows Phone well into the mid-tier of its portfolio by the end of 2012, driving the platform to be the third largest in the worldwide ranking by 2013. Gartner has revised its forecast of Windows Phone’s market share upward, solely by virtue of Microsoft’s alliance with Nokia."

Nu skriver vi 2016, og Gartners rapport nævner kun Windows Phone for at irammesætte Androids markedsandel på 84%.