Windows Phone forsmået: Microsoft udgiver hunde-app til iOS

Illustration: Microsoft
Microsofts nye AI-app, der kan identificerer en hunderace baseret på et billede, kommer udelukkende til iPhone.

Microsofts nye app - Fetch! - kan med forbløffende præcision bestemme racen på en hund ud fra et billede. Hundeelskende Windows Phone-brugere må dog undvære den eksperimentielle AI-app, der udelukkende kommer til iOS.

Microsoft udsendte sidste år online applikationen How-Old.net, der via machine learning skulle bedømme en persons alder. De til tider lidet flatterende og upræcise resultater synes dog i hundeudgaven at være stærkt forbedret.

Læs også: Startup bruger machine learning til at foreslå bedste support-svar

App’en giver på baggrund af et enkelt fotografi sit bedste bud på hunderacen samt et procenttal, der indikerer hvor sikker systemet er i sin sag.

En test foretaget af The Verge viser, at app’en succesfuldt identificerer gravhund, shih tzu, border collie og tysk schæfer. Selvom det lykkes tech-mediet at få app’en til at forveksle en kat i bi-kostume med en beagle, kan algoritmen ofte også regne ud, hvis der ikke er en hund på billedet.

Læs også: Microsoft køber Swiftkey for at score AI-ekspertise

Den intelligente hunde-app er udviklet af Microsofts eksperimentelle legeafdeling - den såkaldte Microsoft Garage, der tidligere har brugt machine learning til at teste, om to mennesker er tvillinger.

»Garagen er en virkelig god måde at dele vores arbejde hurtigt med verden,« forklarer Mitch Goldberg, der har ledet udviklingsarbejdet, til it-gigantens egen blog.

Læs også: Microsoft frigiver API til at måle følelser ud fra ansigter

AI’en bag systemet er blevet fodret med hundebilleder og over tid trænet til at genkende, hvad der er unikt for en hunderace. Det neurale netværk bliver gradvist i stand til at identificere minutiøse forskelle, der adskiller de forskellige racer.

Udviklerholdet håber, at det feedback brugerne giver, når app’en tager fejl, vil gøre systemet mere fejlfrit.

»Vi vil være i stand til at se på trends og se hvilke racer, der klassificeres ukorrekt. Og på den måde er vi i stand til at lave iterationer og forbedre klassificeringen,« siger Mitch Goldberg.

Hvis man er hundefan, men ikke ejer en iPhone, kan man stadig afprøve systemet online på what-dog.net.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
Bent Jensen

Måske lidt forkert at kæde den manglen udgivelse til Windows Phone og "dog" ?

Alle forlader den udbrændte platform :-) Der langsomt synker i dybet, uden noget interesseret sig derfor, med undtagelse af nogen i miljøet. Der er lidt kede over pletten på overfladen der endnu en gang efterlades på/af MS som har forladt alle dem som har hoppet på deres vogn siden CE.

Rune Jensen

Udstyr nye mobiltelefoner med en egentlig laser scanner som i en PDA, og man kan stort set slippe for CE og windows. Som det er nu, så er PDAer langt overlegne den teknik som findes til mobilaflæsning af stregkoder (og PDAer kører stadig CE eller i hvert fald windows...). Aflæsning af stregkode med mobil gøres SVJKS ved at tage et billede af stregkoden og bruge OCR-teknik til at indfange stregkoden og derefter konvertere den til læsbar skrift. Det er på ingen måde optimalt ifht. PDAernes lasere, som er bygget til at aflæse stregkoder. De er langt hurtigere, mere nøjagtige og formentlig også billigere i strøm.

Johnnie Hougaard Nielsen

Udstyr nye mobiltelefoner med en egentlig laser scanner som i en PDA,

Mit indtryk er nu at de fleste håndholdte laser scannere til stregkoder ikke sidder i gammeldags PDA, men i barcode scanner "pistoler" (som forresten også findes i OCR udgaver). De ligger bedre i hånden, når det (som på et lager) handler om at scanne mange varer, og det ikke er et krav at de kan sniges ned i en baglomme.

Disse ser ud til at være på vej over på Android, når nu Microsoft lukker for Windows CE.
Infoworld: Android is ousting Windows from its last mobile bastion

Nearly all of these supply chain-oriented devices run a version of the Windows Embedded operating system, which has had many names over the last decade. But within five years, the companies using these devices will have ditched Windows and moved to Android in one of the biggest industry platform shifts ever.

Så jo, det ser ud til at Microsoft nu er ved at opgive hele Windows CE træet, incl. den gren som blev til Windows Mobile og -Phone. De har jo også bedre succes på desktop, selv om deres dominans af markedet for "steder at køre en browser" dog er brudt grundigt af Android og iOS, samt et hjørne til Chrome OS.

Rune Jensen

Så jo, det ser ud til at Microsoft nu er ved at opgive hele Windows CE træet, incl. den gren som blev til Windows Mobile og -Phone.

De nyeste PDAer vi har, er langt overlegne hvad de laver på fjernlageret, hvor de rigtigt nok bruger en slags mobil med kamera. Jeg fik at vide, fordi de skal holdes så nøjagtigt, at det godt kan tage op imod 30 sekunder at scanne en palle. Jeg kan stå en halv meter væk og holde den skråt og den scanner med det samme.

Men så er der jo derudover også, hvor godt de snakker med SAP. Jeg kan forestille mig SAP også gå web-vejen, så man kan køre meget af det fra browser, men vi har stadig den windows afhængige native application til intern varemodtagelse. I hvert fald påstår programmet at det er "SAP for Windows".

Fordelen ved en mobiltelefon til scanning er helt klart, man kan tage billeder og sende, ved brækage. Det er fame smart.

Hvor Windows stadig dominerer hos os er på POS-systemet. Det må være det næste sted at sætte ind for et konkurrerende system, og så er jeg ærligt i tvivl om, hvor MS har magt tilbage. Andet end i kontor-software. Men er Google docs ikke også konkurrent dér?

Rune Jensen

Infoworld: Android is ousting Windows from its last mobile bastion

De skriver også:

He says that at its height, in 2007, Windows Embedded accounted for 0.01 percent of Microsoft's profit. Then-CEO "Steve Ballmer couldn't afford to pay attention to it," he jokes. That's why Microsoft let the enterprise focus end.

Jeg ved ikke, om det passer hvad de skriver her, men jeg har længe haft den tanke, at MS skulle have gjort som IBM og satset 100% på corporate. Solgt deres X-box til Sony, og så fokusere 100% på corporate.

Jeg fik den tanke ved Vista. Consumer er i forandring hele tiden og kræver derfor konstant fokus, og det var Balmer ikke særlig god til, for Balmer var ikke en iværksættertype som Gates var. Big business er ganske konservative og burde være en lettere intjeningskilde med den måde, som MS arbejdede på efter XP og har arbejdet på nærmest siden med Balmer ved roret.

Og den nye Nadella er jo bundet af en masse ting, som Balmer gjorde, så det må være umådeligt svært for ham at genfinde fokus på consumer. Det er næsten synd for ham.

Johnnie Hougaard Nielsen

Jeg fik at vide, fordi de skal holdes så nøjagtigt, at det godt kan tage op imod 30 sekunder at scanne en palle. Jeg kan stå en halv meter væk og holde den skråt og den scanner med det samme.

Det lyder skævt. Når jeg med en helt almindelig smartphone (Moto G2 med Google Goggles) peger lidt skævt på en stregkode går der omkring 1 sekund før den er fanget. Det er så med rolig hånd på en afstand af 20-30 cm, så den slår ikke en laser scanner - måske med mindre vi taler om QR koder og lignende med mere end en barcode. Men det er nu heller ikke urealistisk i mange situationer.

Jeg kunne finde på at foreslå et "smartphone cover", med pistolgreb og en laserscanner indbygget. Måske også med en prisme til at kameraet peger i samme retning.

Men så er der jo derudover også, hvor godt de snakker med SAP.

Snarere omvendt, hvor godt SAP snakker med "næste generation" scannere.

Når Microsoft skider højt og flot på gamle kunder, ved at kræve omskrivning af software, forstår jeg godt at de taber tilliden til denne ellers af ord business-venlige leverandør. Ifølge en lidt ældre artikel er det nemmere gå fra gamle Windows embedded til Android end til den lidt tilskårne Windows Phone Microsoft nu pusher som deres embedded platform.
The Guardian: Why Android is the natural alternative to Windows Mobile for developers

Med mindre Nadella kommer til fornuft, og omgør beslutningen om at skippe al bagud-kompatibilitet, ser det stærkt ud til at Microsoft har amputeret denne del af deres corporate grundlag.

Hvor Windows stadig dominerer hos os er på POS-systemet. Det må være det næste sted at sætte ind for et konkurrerende system

Det ser jo "sjovt nok" ud til at POS kasseapparater nu også udrulles baseret på Android.

Rune Jensen

Med mindre Nadella kommer til fornuft, og omgør beslutningen om at skippe al bagud-kompatibilitet, ser det stærkt ud til at Microsoft har amputeret denne del af deres corporate grundlag.

Jeg har godt set nogle udviklere brokke sig over det på et par forums. Men vidste ikke, det var så stort et problem.

Jeg har hele tiden haft en fornemmelse af, at der lå noget mere gemt bag Windows Mobile ikke særligt successfulde færd. Og når jeg nu sammenlignede med Android, så har Android jo altså den bagdel (efter min mening), at det er ret fragmenteret. Så noget måtte jo være på færde, når udviklerne bare ikke ville MS.

Microsoft har altid været gode ved udviklere. Praktisk taget siden de lavede deres første OS. Dokumentationen til deres programmeringssprog var noget af det bedste, jeg har set, som var kompatibilitet. Det var simpelthen brugervenligt.

Jeg er ikke sikker på, den Windows mobile strategi ville gå under Gates... Han skulle nok vide at sætte en klar linje. Men han var jo egentlig også programmør, så han havde bedre indsigt i programmørernes krav end Balmer.

Det ser jo "sjovt nok" ud til at POS kasseapparater nu også udrulles baseret på Android.

I så fald vil jeg kalde det et paradigme-skifte af de større. Og jeg ville også ryste lidt i bukserne, hvis jeg havde aktier i MS.

Johnnie Hougaard Nielsen

Men vidste ikke, det var så stort et problem.

Det at omskrive en applikation til en grundlæggende anderledes måde at gøre tingene på koster en hel del, både i udvikling, test, udrulning og læring. Det er ikke uden grund at corporate verdenen bare elsker bagud-kompatibilitet, og bander stygt over blot "mindre forskelle".

Virkeligt rart at kunne køre 20 år gamle (eller mere) programmer, så længe deres funktion er i orden. Den forståelse levede IBM og tidligere også Microsoft på. Nu ser det ud til at Microsoft mere lever efter "If it ain't broke, fix it. Then it's broke". Det er fortid at Microsoft er gode ved udviklerne, med mindre vi holder os til dem som higer efter noget "nyt og anderledes" frem for det "kedelige fra i går". Og det koster på tilliden til om leverandøren er egnet til at bygge hardware-centrisk infrastruktur på.

Eller som Zuck sagde det "move fast and break things". Derefter kom han til fornuft "move fast with stable infra".

så har Android jo altså den bagdel (efter min mening), at det er ret fragmenteret

Det er en myte. Den største reelle fragmentering er det meget brede udvalg af forskellig hardware. Hvis nogen koder tæt på konkrete specs for sensorer eller skærmstørrelse, binder de sig til et mindre udvalg af hardware. Fx hvis nogen vil lave kvalitetscheck på basis af kameraets måde at fange bestemte farver eller mønstre på.

Men i modsætning til Windows (nu) gør Google meget ud af bagud-kompatibilitet, og workarounds der gør at nye måder at udvikle på kan bringes til at køre på ældre udgaver af Android. Udviklere gør altså bedst i at følge anbefalingerne. Faktisk vil jeg sige at AOSP Android endda er meget lidt fragmenteret, og en platform der ser ud til at være langtidsstabil, set i forhold til allerede udviklede apps. Ny hardware kan da altid give et par "udfordringer", men det gælder jo for alle operativsystemer på hardware som de ikke er specifikt synkroniseret med.

Og jeg ville også ryste lidt i bukserne, hvis jeg havde aktier i MS.

Miseren med Windows Mobile -> inkompatibel Windows Phone 7 -> inkompatibel Windows Phone 8 har også kostet på Microsoft-tilliden hos udviklere og potentielle købere. Så sjovt er det heller ikke at omskrive software engang imellem.

Hvis jeg skulle designe en stump specialiseret hardware, med skærm, og skulle vælge hvilken software platform det skulle bygges på, så har Microsoft ikke just nogen god track record. Der skulle gode argumenter til for at styre mig væk fra Android som "det naturlige valg". Der er masser af apps, og (meget vigtigt) mange udviklere der kender platformen. En lukket platform som iOS ville slet ikke være en overvejelse, uafhængig af dens øvrige kvaliteter.

Rune Jensen

Miseren med Windows Mobile -> inkompatibel Windows Phone 7 -> inkompatibel Windows Phone 8 har også kostet på Microsoft-tilliden hos udviklere og potentielle købere. Så sjovt er det heller ikke at omskrive software engang imellem.

Ja, det var det, som de brokkede sig over. Men på det tidspunkt havde jeg ikke som sådan så meget fokus på Microsoft mere, så jeg forfulgte det ikke for at se, hvad der lå bag.

Men er det ikke lidt underligt, at MS ikke selv kan se det. Jeg mener, de må da vide, hvad deres success er bygget på og så i hvert fald ikke lave om på den del.

Jeg er nu heller ikke som sådan så interesseret i selskabet bag en teknologi, som jeg er i selve teknologien. Og jeg går gerne hvor der er dokumentation, men også hvor der er et godt (og ikke mindst stabilt) udviklingsmiljø. Mao. så er jeg ret hooked på brugervenlighed, også når der udvikles.

På det punkt afviste jeg så Android udvikling ret tidligt, fordi deres IDE var ganske besværligt (på Linux i hvert fald - jeg installerede Eclipse til det brug, mener det var hvad de anbefalede), og jeg synes heller ikke dokumentationen var det bedste. Men måske man skulle tage det op igen, hvis det ser ud til rent faktisk er der udviklingen går hen. Noget må jo også være sket siden.

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017