Microsoft er nu stort set fraværende på smartphone-markedet. Windows Phone opnåede aldrig imponerende markedsandele, men nu er Windows-baserede telefoner nærmest forsvundet.
På de store markeder i USA, Europa og Kina er markedsandelen for solgte Windows-telefoner raslet ned ifølge en opgørelse fra Kantar Worldpanel Comtech, skriver Mobil.nu.
Opgørelsen er baseret på panelundersøgelser blandt forbrugere, og i Storbritannien er andelen for Windows Phone eksempelvis faldet fra 8,2 procent i 2015 til 1,2 procent i 2016.
I visse lande var især de billigere telefoner i Lumia 600-serien forholdsvis populære, men det ser altså ikke længere ud til at være tilfældet.
Tal fra analysefirmaet IDC, der fortrinsvis ser på, hvor mange telefoner der kommer ud til forhandlerne, viser en tilbagegang fra 1,2 procent til 0,3 procent globalt for Windows Phone.
Microsoft ændrede i forbindelse med lanceringen af Windows 10 også mobilplatformen, så den nu også bygger på Windows 10, men lanceringen af Windows 10 Mobile, som afløseren til Windows Phone 8.1 rettelig hedder, kom mere end et halvt år efter desktopversionen.
Microsoft har ikke annonceret nye Lumia-telefoner siden Windows 10 Mobile blev lanceret, og det tre modeller, Microsoft selv producerer, er ikke længere på lager hos Microsofts egen webshop.
Microsoft arbejder på en Windows 10-version, der kan køre på ARM, og der har gennem længere tid været rygter om, at Microsoft vil lancere en helt ny serie af smartphones under Surface-navnet.
Visse tredjepartsproducenter har lanceret Windows 10-baserede telefoner, men det ser altså ifølge markedstallene ikke ud til at have hjulpet salget.
Microsoft har afskediget en stor del af de medarbejdere, selskabet fik med ved opkøbet af Nokias mobilforretning, og selskabet har også på det seneste satset mere på de to dominerende smartphone-platforme Android og iOS med blandt andet Office-applikationer og udviklingsværktøjer.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.