Windows Phone 8.1 får sin egen 'Siri'

Microsofts telefoner skal også have en virtuel sekretær ligesom Apples Siri. Men hun skal først lige lære at forstå amerikanerne, før hun slippes løs i resten af verden.

Apples virtuelle personlige assistent Siri er mest blevet brugt til at demonstrere, at teknologien ikke virker efter hensigten. Alligevel vil Microsoft nu være med på samme vogn i den kommende opdatering af selskabets mobilstyresystem Windows Phone 8.1.

På udviklerkonferencen Build, som finder sted i denne uge i San Francisco, demonstrerede Windows Phone-chef Joe Belfiore den nye Cortana, som Microsoft har døbt sin virtuelle sekretær, og live-demonstrationen gik ikke helt smertefrit.

Talegenkendelse fungerede udmærket, men Cortana havde enkelte gange problemer med at kæde en indtalt kommando sammen med den sammenhæng, kommandoen optrådte i.

Cortana vil ellers give en række muligheder for eksempelvis at få påmindelser om, hvad man skal huske at sige, næste gang man ringer eller skriver til en kontaktperson, ligesom Cortana kan få adgang til at søge i e-mails lokalt på telefonen og eksempelvis genkende en flyreservation.

Cortana har dog lange udsigter i Danmark. Windows Phone 8.1 bliver udrullet i løbet af de næste måneder, men Cortana er i betatest på ubestemt tid og kommer i første omgang på det amerikanske marked. Dernæst står andre engelsksprogede lande for tur, før Cortana bliver introduceret i andre store sprogområder.

Cortana er også knyttet til den udvidede udgave af Microsofts søgemaskine Bing, som blandt andet har integration med Yelp, men i Danmark er det fortsat en skrabet udgave af Bing, som Microsoft serverer for danskerne.

Windows Phone 8.1 får også en række andre funktioner, som imødekommer nogle af de ting, som Microsoft er oppe imod fra konkurrenterne Android og iOS. Eksempelvis kan man nu tilpasse sin startskærm mere med et baggrundsbillede, som dækker ikonerne, og der kommer også flere designvalg til låseskærmen.

Udfordringen for Microsoft bliver her, om de nye tilpasningsmuligheder kan lokke flere brugere til Windows Phone-platformen, som ellers er blevet rost for designet og brugerfladens æstetiske udtryk, som brugerne nu får lov at pille mere ved.

En anden ting, Microsoft låner fra konkurrenterne, er et udvidet action-center, hvor man lettere eksempelvis kan slå wifi til og fra. Det er også her, man nu får mulighed for at vælge en VPN-forbindelse, som nu bliver understøttet fra fødslen i Windows Phone 8.1.

Microsoft har også udvidet Mobile Device Management-funktionerne, så man enten fra it-afdelingen eller lokalt på telefonen kan indrulle den i firmaets pulje eller fjerne den igen.

Til virksomhederne har Microsoft også indbygget understøttelse af S/MIME til digitalt signeret, sikker e-mail. Kalenderapplikationen er også blevet opdateret med et nyt design, som bedre kan udnytte store skærme og eksempelvis har fået ugevisning.

Endelig er der kommet mulighed for lettere at dele sit private trådløse netværk med sine kontaktpersoner. Ved at tilføje adgang til netværket til eksempelvis en Facebook-ven, så kan vedkommende, hvis han også har Windows Phone 8.1 eller en pc med Windows 8.1, automatisk logge på netværket, uden at få oplyst adgangskoden.

Det kan ifølge Microsoft eksempelvis bruges til at give gæster adgang til netværket, uden de får adgang til delte filer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere