Windows Phone 8 mister support i juli 2014 - men kan opgraderes

Ejerne af Windows Phone 8-telefoner kan kun få support fra Microsoft frem til juli 2014. Men Microsoft lover, at de kan opgradere til nye versioner, modsat Windows Phone 7.

Da Microsoft lancerede version 8 af mobilplatformen Windows Phone, fik alle dem, som havde købt en Windows Phone 7-telefon, en lang næse. Det var nemlig ikke teknisk muligt at opgradere fra 7 til 8, fordi Microsoft havde skiftet den underliggende teknik helt ud.

Den oplevelse har sat fokus på, hvordan Microsofts mobilplatform vil blive understøttet i fremtiden, og den generelle regel lyder: 18 måneders support fra lanceringsdagen. Det skriver it-mediet Digi.no.

Med andre ord vil Windows Phone 8 være ’persona non grata’ hos Microsofts support efter den 8. juli 2014, hvor der i stedet er lanceret nye versioner. Windows Phone 7.8, der kom som et plaster på såret til Windows Phone 7-kunderne, får support frem til 9. september 2014.

Men Windows Phone 8-kunder skal ikke frygte, at de sidder fast og ikke kan opgradere videre, lover Microsoft. Nu er mobilplatformen nemlig på samme kerne som desktop-udgaven af Windows, og det bliver der ikke lavet om på foreløbigt.

Ifølge Microsoft i Norge vil hver af de mindre opdateringer - som for eksempel kan få navnet Windows Phone 8.1, 8.2 og så videre - også få halvandet års support. Og det er muligt at skifte til næste store opgradering mindst én gang, hvis man har en Windows Phone 8-telefon.

Næste version af mobilplatformen går lige nu under kodenavnet Windows Blue og forventes klar i slutningen af 2013. Her vil Microsoft - ifølge rygterne - smelte Windows Phone og Windows RT sammen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere