Windows Phone 8 lader virksomheder slippe egne apps udenom Microsofts app-marked

Illustration:
WPC 2012. Microsoft satser på at kunne give Windows Phone et stort skub fremad ved at inkludere flere nye funktioner i Windows Phone 8, som appellerer til professionelle brugere.

TORONTO. Microsoft vil med Windows Phone 8 forsøge sig med en mere traditionel strategi for selskabet i kampen om at vinde markedsandele på smartphone-markedet, og det indebærer at appellere direkte til it-cheferne.

»Vi presser på for at gøre Windows Phone 8 til den bedste telefon til erhvervslivet,« siger marketingchef for Windows Phone, Thom Gruhler, fra Microsoft.

Det indebærer en række indbyggede funktioner, som mange it-organisationer kræver af smartphones, men som bliver indbygget fra fødslen Windows Phone 8.

Først og fremmest bliver det muligt at have fuld kryptering hele tiden på de Windows Phone-telefoner, som medarbejderne benytter, og it-afdelingen kan godkende og administrere adgangsrettighederne for hver enkelt telefon via Microsofts System Center, som i forvejen benyttes i mange organisationer til styring af Windows-pc'er.

Krypteringen skal blandt andet gøre Windows Phone attraktiv i brancher som finanssektoren eller sundhedsvæsenet, hvor der ofte bliver behandlet personfølsomme oplysninger via mobile enheder.

En anden væsentlig ændring for virksomhedskunderne i Windows Phone 8 i forhold til Windows Phone 7 bliver muligheden for at oprette en privat, lukket distributionskanal for interne applikationer.

»Kunderne behøver ikke længere offentliggøre deres applikationer via markedet,« siger Thom Gruhler.

I Windows Phone 7 foregik udrulning af en intern applikation gennem det offentlige Windows Phone Marketplace, hvor man kunne udgive en applikation, som ganske vist var skjult for offentligheden.

Med Windows Phone 8 kan man nu få en lukket markedsplads, hvor medarbejderne kan downloade applikationer helt uden om det offentlige marked.

Med ændringerne i forhold til Windows Phone 7 forsøger Microsoft dermed også at lægge sig tættere op ad mulighederne i selskabets gamle mobilplatform Windows Mobile og i de andre smartphone-platforme, der understøttede kravene fra erhvervslivet som Blackberry, Nokia og Palm.

Microsofts strategi går på, at it-afdelingerne stadig har de samme behov, som tidligere, selvom de har måttet slække på kravene i takt med, at brugerne gjorde oprør og begyndte at bruge især iPhone, der som udgangspunkt ikke fra platformens side understøttede eksempelvis fuld kryptering.

Microsoft Danmark har betalt Version2's rejse- og opholdsudgifter i forbindelse med dækningen af Worldwide Partner Conference 2012.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Maciej Szeliga

Det har det med IOS at gøre at man præsenterer det som om det er noget meget Windows Phone specifikt og definitivt ikke noget man kan på iPhone. Det kan selvf. også gøres på Android som er helt åben og Symbian... mao. er det den sedvanlige FUD kampagne fra Redmond.

  • 3
  • 4
#6 Michael N. Jensen

Kan kun udtale mig om hvordan det er her, set fra en sysadmins synspunkt et sted med ~400 brugere, her har vi allerede infrastrukturen fra Microsoft kørende, indtil videre har vi udleveret alt muligt forskelligt til vores brugere (iPhone/Android/Windows Phone 7).

Så her ser det rigtigt spændende ud, idag har vi ingen management af mobil telefonerne efter de er opsat og udleveret, ud over det i Exchange 2010 med en passende ActiveSync policy med krav til kompleks pinkode/kryptering etc.

iPhone virker som sådan fint nok (har selv en), men de er alt for dyre at rulle ud til samtlige brugere, specielt når grunden til at vi udleverer dem er for de kan bruge mail/kalender/etc. via vores Exchange 2010 miljø)

Android er billigt, og det var også std. smartphonen her (HTC Desire/Desire S)), et valg vi aldrig skulle have gjort, der er så mange henvendelser med Exchange supporten på HTC Desire, vi oplever rigtigt ofte at den simpelthen bruger alt storage på mobilen til at gemme/cache mails.

Der er nogle få der kører Samsung Galaxy II/III, de har indtil videre ikke oplevet nogen issues, så om det kun er HTC Desire der har problemet skal jeg ikke kunne sige, dog er Galaxy så dyr at den er på niveau med iPhone, og igen ikke billigt nok at rulle ud til en masse brugere.

Apps til privat brug, er ikke specielt vigtigt, så den side trækker ikke det store ned i overvejelserne her, og vores WP7 brugere er generelt rigtig glade for deres telefoner.

Vi har som sådan ikke noget imod at folk evt. vil vælge noget andet end det vi udleverer gratis til brugerne, men så må de selv købe det, og acceptere at vi kan/må/vil remote wipe deres device hvis den skal på vores Exchange 2010 miljø, når de stopper med at arbejde her.

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere