Windows Phone 7.8-opdatering klar til danske Lumia-ejere

Den første generation af Windows Phone-telefoner kan ikke opdateres til Windows Phone 8, men danskere med de første Lumia-telefoner fra Nokia kan nu opgradere til version 7.8.

Microsoft besluttede at udskifte kernen i mobilstyresystemet Windows Phone, og det betyder, at de kunder, som købte den første generation af telefoner, ikke kan køre den allernyeste version.

Nu har de danske kunder med Nokias første Lumia-telefoner imidlertid fået mulighed for at opgradere til Windows Phone 7.8, som dog hovedsageligt giver adgang til nogle af de kosmetiske ændringer, Microsoft lavede i den nye Windows Phone 8.

Først og fremmest får de gamle Windows Phone-telefoner nu en lidt ændret startskærm med mulighed for de såkaldte live tiles, eller levende fliser, i flere størrelser.

Windows Phone 8 bygger på den samme kerne som Windows 8 til pc'er, og derfor kan det ikke køre på de gamle telefoner, fordi den nye kerne ikke er kompatibel med den gamle hardware. Windows Phone 7.8 er derfor stadig baseret på Windows CE-kernen.

Brugere med ældre Windows Phone-telefoner skal bruge Microsofts ligeledes nu skrottede Zune-software til at installere opgraderingen.

Version2 testede opgraderingen af en Nokia Lumia 800, som tager cirka en time og omfatter i alt fire forskellige opdateringer, heriblandt én opdatering fra Nokia.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (25)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Kalle Larsen

Jeg er den lykkelige ejer af en Lumia 800 med WP 7.5. Den skal naturligvis snarest opgraderes til WP 7.8. Men ha' nu ikke så ondt af os, fordi vi ikke kan få WP 8. Jeg er overbevist om at en opgradering til WP 8 ikke ville kunne give mig et hul i telefonen til SD-kort, ej heller en anden skærmopløsning eller en dobbelt- eller quad-kerne processor. Og det er jo de væsentlige ting, der adskiller WP 8 fra WP 7.8 :-)

 • 1
 • 1
#3 Martin Falkenberg

Det kan du selvfølgelig have ret i... Vi er jo heller ikke så heldige, at vi har støv under linsen ;) (eller har vi? ö)

Dog synes jeg godt nok, at den tager elendige billeder. Selv her på kontoret i god lys. Min 'gamle' Incredible S tager meget bedre billeder.

Men udover det, så skulle kamera/video delen vel også skille sig en del ud, i forhold til 800 og lign.?

 • 1
 • 0
#4 Kalle Larsen

Så vidt, jeg kan forstå, er det front-kameraet, der er problemer med på de nye Lumia 920. Det er jo heller ikke noget, der automatisk følger med ved en software-opdatering :-) Jeg er rigtig godt tilfreds med billedkvaliteten; men min Lumia afløste også en iPhone Classic(importeret fra USA og jail-breaket) ...

 • 0
 • 0
#5 lArs hAnsen

Hvis man er lidt utålmodig, så kan man tvinge opdateringen igennem også selvom hverken Zune eller telefonen melder om nogen opdateringer.

 1. Disable wifi og dataconnections på telefonen.
 2. Tilslut telefonen til computeren med USB og start Zune.
 3. I Zune vælges indstillinger og Opdater.
 4. 3-5 sekunder efter at du har trykket på opdater, afbryder du internetforbindelsen.
 5. Med lidt held siger Zune nu at der er en opdatering klar. Hvis den klager over manglende forbindelse eller ingen opdateringer, tilslutter du internetforbindelsen igen og går til punkt 3.
 6. Tilslut internetforbindelsen og lad opdateringen køre igennem.

Læg mærke til at du skal igennem tre opdateringer hvis du gør det på denne måde. 7.10.8779.8, 7.10.8783.12 og endelig 7.10.8858.136.

MS skriver i øvrigt at "Da opdateringerne er akkumulerende, får du også alle de tidligere udgivne opdateringer...". Så hvorfor i alverden skal man tre opdateringer igennem hvis de alle indeholder alt fra den forrige version? Så må det da være nok at installere den sidste opdatering.

 • 4
 • 0
#12 Michael Mortensen

Efter 5. forsøg var den der .. jeg forstår dog ikke hvorfor det skal være så besværligt? Hvis en opdatering er klar så bør den da bare kunne downloades på normal vis .. dette stunt giver jo ingen mening .. for mig i hvert fald.

Anyway, tak for hintet!

 • 0
 • 0
#13 Stefan K. Nielsen

Så lykkedes det at få min Lumia 610 opdateret på den manuelle måde.

Lige en vigtig pointe er at huske at slå telefonens mobildata og wifi fra, da det ellers ikke vil lykkes ( jeg brugte selv ca. 15 gange inden jeg opdagede den fejl) da jeg havde aktiveret "Fly tilstand" gik der kun 2 gange og den er nu endnu mere lækker end før.

Dejligt med den mulighed for at ændre på størrelsen af ens Tiles.

I øvrigt, hvordan finder man ud af at det er nødvendigt at vente 3-5 sekunder også hive netværket fra, også vil softwaren tillade at der er en opdatering? Hvor lang tid har du brugt på at finde ud af den "kode" ? :o)

 • 1
 • 0
#14 Andreas Ibsen

Tak for tippet. Det lykkedes efter en håndfuld forsøg på min Lumia 800. Inkl. Nokias egen skal man igennem fire opdateringer.

Jeg kan dog ikke få lov at downloade Cinemagraph app'en (som tilsyneladende hedder Billedoptager på dansk) fra Marketplace.

Det er heller ikke lykkedes mig at få fat på Ringtone Maker.

Det er lækkert med flere størrelser tiles og flere farver, men min subjektive opfattelse er, at telefonen er blevet en smule sløvere - det tager tilsyneladende lidt længere tid at åbne apps (få brøkdele af et sekund, men dog mærkbart).

Hvad angår WP generelt er det ærgerligt, at det store salgsnummer live tiles ikke leverer varen. De holder ofte op med at opdatere automatisk - og det er tilsyneladende også et problem i WP8, såvidt jeg kan læse i flere forumindlæg.

 • 0
 • 0
#20 Mikael Barfred

Jeg prøvede en anden metode: ventede. Ventede på at opdateringen skulle blive frigivet af operatøren(Telenor), Microsoft eller Nokia(?) til min telefon (Lumia 800), men der skete jo intet (hvad tænker de dog på!?).

Jeg prøvede så også i tre aftener forgæves at fedte rundt med den manuelle opdatering, men pludselig var der hul igennem og opdateringen var tilgængelig! :-) I mit tilfælde skulle jeg dog under punkt 4. vente 7-10 sek. før jeg tog internetforbindelsen. Da der først var hul på bylden, så tog det godt en time at gå gennem de 4 opdateringer der lå i kø.

Tak for opskriften, Lars! :-)

Hvad er det mon lige der afholder MS/Nokia fra blot at frigive den software til alle?

 • 0
 • 0
#25 Andreas Ibsen

Version 7.10.8862.144 er en patch til 7.8. Den indbefatter bl.a. en bugfix af live tiles, som tilsyneladende skulle være gået i stykker i en tidligere version. På min Lumia 800 er der dog stadig mange tiles som ikke opdateres, bl.a. Weather Flow.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere