Windows Phone 7 kommer til Europa i oktober

Den nye smartphone-platform Windows Phone 7 bliver lanceret i Europa til oktober. Det kan være Microsofts sidste chance for succes på telefon-markedet.

Der har været usikkerhed om, hvornår Microsoft kommer på banen med den nye mobilplatform, som skal afløse Windows Mobile. 'Inden jul' har svaret lydt, men nu har Microsoft konkretiseret lanceringsdagen:

Windows Phone 7 kommer til Europa i oktober, og til USA i november, lød det fra Microsofts driftsdirektør Kevin Turner i et oplæg til firmaets Partner-konference. Dermed vil Microsoft lidt usædvanligt give europæerne førsteret. Det skriver Engadget.com.

Kevin Turner var i øvrigt også kæk nok til at bemærke, at Apples iPhone 4 ville blive firmaets Vista - en noget aparte henvisning til den manglende succes for Microsofts eget styresystem.

»Vil sælge som gale«

På et pressemøde om Microsofts finansielle resultater blev der også fremvist telefoner fra LG og Samsung med Windows Phone 7, men der var forbud mod at tage billeder af dem. Til gengæld holdt Microsofts topchef Steve Ballmer sig ikke tilbage med spådommene om telefon-platformens succes.

»Vi kommer til at sælge som gale, vi kommer til at markedsføre som gale,« forklarede han, om end tidligere forudsigelser om 35 millioner solgte enheder i 2011 blev trukket i land.

I løbet af det seneste år er Microsofts andel af smartphone-markedet i USA faldet fra 27 procent til 15 procent i USA, viser en helt ny opgørelse, først og fremmest på grund af Androids succes. Dermed har Microsoft pistolen for panden med Windows Phone 7, som skal være et øjeblikkeligt hit, hvis ikke firmaet skal ende som et perifert firma inden for smartphones.

Den foreløbige modtagelse af styresystemet Windows Phone 7, som blev demonstreret i fuld udstrækning for udvalgte journalister i løbet af sommeren, er dog ikke særligt positiv.

Hos amerikanske Infoworld skrev journalisten Galen Gruman således i juli, at Windows Phone 7 ville blive en katastrofe, som det ikke var værd at spille tid eller penge på.

»Microsoft skulle droppe den, inden de lancerer, og indrømme, at firmaet er ude af det mobile marked for altid. Alle, der får en Windows Phone 7-telefon, ville foretrække et stykke kul. Og jeg mener det virkelig,« lød den bramfrie vurdering.

Blandt kritikpunkterne var en dårlig brugergrænseflade og tekniske begrænsninger, der får en iPhone fra 2007 til at tage sig godt ud. For eksempel er der ingen multitasking overhovedet, og standardbrowseren bliver Internet Explorer 7, der har nogle år på bagen og ikke understøtter HTML5.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Svend Eriksen

...Rigtig meget til at se, hvad Microsoft disker op med. Jeg skal skifte telefon indenfor et halvt års tid, og jeg kommer nok til at vælge mellem Nokias Meego eller Microsofts Phone 7.

Jeg synes Phone 7 ser spændende ud, især princippet med hubs og Bing som universel søgemaskine. Det mest bekymrende er om systemet bliver en batterisluger og om der kommer nok spændende applikationer til det.

Ang. browser, så går jeg ud fra at man ville kunne installere Opera på den inden længe, og hvad skal man så med andet? :-)

 • 0
 • 0
#7 Svend Eriksen

Det som jeg klart synes mangler ved Phone 7 er manglen for mulighed for at downloade kort til navigation.

Som Nokiaejer er det simpelthen bare fantastisk at kunne hente kort fra hele verden og lægge ind i telefonen og derefter bruge telefonen som GPS til at køre efter. Hvis man skal downloade kort så er det i praksis ubrugeligt uden for landet, og det er en alvorlig mangel i mine øjne.

Det kan i hvert fald være udslagsgivende når jeg skal beslutte mig mellem Phone 7 og Meego.

 • 0
 • 0
#9 Jakob Damkjær

At hvis microsoft kan eksekvere deres planlagte OS stabilt hurtigt og uden store sikkerhedsfejl så har WP7 nogle rigtig fede features og et minimalistisk design der klart har appel.

WP7 vil (hvis de levere varen) være en solid konkurent til iPhone, BlackBerry og Android i foretningsmarkedet (office, sharepoint og exchange integration med hardware kryptering) og formentligt vil give iPhone seriøs konkurence på spil området med adgang til microsofts social spil netværk/spil distribution/medie distributions netværk der hedder Xbox live som har milioner og milioner af brugere (over hele verdenen) der allerede idag er vane med at bruge til at betale for indhold... Der vil WP7 være på forkant fordi det har integrationen med fjernsynet er modent og er lige nu at scale, de skal bare tilføje WP7 formateret indhold og sync funktion via wifi fra xboxen så er det en sweet deal.

Xbox live er en af få online markeder der kan konkurrere med iTunes og integrationen mellem xbox kinect, xbox live og WP7 er en af de mest lovende livingroom/out of livingroom experiences jeg har set i lang tid.

En kombo som vil kunne konkurrere med iTunes da det dækker over både casual/hardcore gaming både i dagligstuen og mobilt plus musik og film.

Så med det i mente så er der nogle seriøse synergieffekter der ser ud til at være integrerede i WP7 i et interface der om muligt er enklere end iPhone.

Alt i alt så vil WP7 være en solid reboot af et kuldsejlet projekt og hvis de lykkedes med det vil det kun resultere i mere konkurence på smart phone markedet. Noget der kun vil give bedre smarte telefoner til alle.

Ja WP7 har nogle mangler, men eftersom det er et totalt reboot så kan man ikke forvente at det er feature complete i første udgave og man bliver nød til at se på hvad dette nye mobil operativsystem bringer til bordet. Ikke de mangler det har. Når de så kommer med version 1.5 så begynder de at ha et problem hvis de ikke er feature complete.

Killer features IMNWSEHO hos WP7:

Minimalistisk moderne design Minimalistisk enkelt UI Sharepoint office integration Voice Notes til office documenter Xbox Live integration .Net god people stream function (både facebook og msn så det dækker de fleste)

De har undgået androids fadæse med fabrikant skinns ved at etablere deres eget look som jeg tror vil applelere til mange og de har undgået at være en klon af både iOS og Android ved at være funktionscentrisk, istedet for App centric som iOS eller hybrid widget/app som Android.

Hvis deres funktionsområder kan modificeres ved udvidelser (eg. picasa support i deres pictures funktion) har jeg ikke lige set noget om.

Men det vil være en smart strategi at gøre deres funktionsområder extensible hvis de vil mindske ulempen ved af at de skal starte forfra med antallet af apps de tilbyder.

mvh Jakob

PS! nej, min konto er ikke blevet hacket, mener stadig at OOXML strict er det eneste microsoft format der giver mening og at blamer skal ud og microsoft opdeles i 3-4 virksomheder, samt at Khartago bør lægges øde.

Jeg synes bare WP7 ser godt ud for et reboot, giver mening og det bør man give microsoft kredit for, istedet for at fokusere på de mangler WP7 åbentlyst har. Det rigtige spørgsmål at stille er om de styrker som WP7 ligeledes åbenlyst har giver større fordel end andre platforme ifht. manglerne.

 • 0
 • 0
#10 Svend Eriksen

Jeg er helt enig med dig i, at der er flere ting som ser lovende ud med Phone 7, selvom det virkelig er træls at der ikke kommer copy/paste og mulighed for multitasking. Det er virkelig et par områder som vil have vidtgående effekt for ens brug af telefonen, og især copy/paste virker meget mærkeligt at undlade, for hvor svært kan det lige være at lave?

Vi går et spændende efterår i møde med både Phone 7 og Meego som nye kombatanter på mobilmarkedet. Jeg tror ligesom dig, at den øgede konkurrence vil give os bedre telefoner, og jeg er rigtig glad for at Phone 7 ikke er så app-orienteret som Android og IOS.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere