Windows Phone 7 kommer til Europa i oktober

3. august 2010 kl. 15:557
Den nye smartphone-platform Windows Phone 7 bliver lanceret i Europa til oktober. Det kan være Microsofts sidste chance for succes på telefon-markedet.
Artiklen er ældre end 30 dage

Der har været usikkerhed om, hvornår Microsoft kommer på banen med den nye mobilplatform, som skal afløse Windows Mobile. 'Inden jul' har svaret lydt, men nu har Microsoft konkretiseret lanceringsdagen:

Windows Phone 7 kommer til Europa i oktober, og til USA i november, lød det fra Microsofts driftsdirektør Kevin Turner i et oplæg til firmaets Partner-konference. Dermed vil Microsoft lidt usædvanligt give europæerne førsteret. Det skriver Engadget.com.

Kevin Turner var i øvrigt også kæk nok til at bemærke, at Apples iPhone 4 ville blive firmaets Vista - en noget aparte henvisning til den manglende succes for Microsofts eget styresystem.

»Vil sælge som gale«

På et pressemøde om Microsofts finansielle resultater blev der også fremvist telefoner fra LG og Samsung med Windows Phone 7, men der var forbud mod at tage billeder af dem. Til gengæld holdt Microsofts topchef Steve Ballmer sig ikke tilbage med spådommene om telefon-platformens succes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi kommer til at sælge som gale, vi kommer til at markedsføre som gale,« forklarede han, om end tidligere forudsigelser om 35 millioner solgte enheder i 2011 blev trukket i land.

I løbet af det seneste år er Microsofts andel af smartphone-markedet i USA faldet fra 27 procent til 15 procent i USA, viser en helt ny opgørelse, først og fremmest på grund af Androids succes. Dermed har Microsoft pistolen for panden med Windows Phone 7, som skal være et øjeblikkeligt hit, hvis ikke firmaet skal ende som et perifert firma inden for smartphones.

Den foreløbige modtagelse af styresystemet Windows Phone 7, som blev demonstreret i fuld udstrækning for udvalgte journalister i løbet af sommeren, er dog ikke særligt positiv.

Hos amerikanske Infoworld skrev journalisten Galen Gruman således i juli, at Windows Phone 7 ville blive en katastrofe, som det ikke var værd at spille tid eller penge på.

»Microsoft skulle droppe den, inden de lancerer, og indrømme, at firmaet er ude af det mobile marked for altid. Alle, der får en Windows Phone 7-telefon, ville foretrække et stykke kul. Og jeg mener det virkelig,« lød den bramfrie vurdering.

Blandt kritikpunkterne var en dårlig brugergrænseflade og tekniske begrænsninger, der får en iPhone fra 2007 til at tage sig godt ud. For eksempel er der ingen multitasking overhovedet, og standardbrowseren bliver Internet Explorer 7, der har nogle år på bagen og ikke understøtter HTML5.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger