Windows Phone 7 kommer på dansk til efteråret

Danmark er blandt de lande, der får både sin egen markedsplads for applikationer og en dansksproget version af Windows Phone 7, når opdateringen Mango frigives til efteråret.

Til efteråret bliver det muligt at købe applikationer på en dansk markedsplads til Windows Phone 7. Det bekræftede Microsoft tirsdag i forbindelse med en fremvisning af den næste større opdatering af selskabets mobilstyresystem, som har fået kodenavnet Mango.

Samtidig vil Windows Phone 7 også komme på dansk. I dag sælges Windows Phone 7-telefoner i Danmark på engelsk og benytter som standard det britiske marked for applikationer.

Mango vil ifølge Microsoft komme til at indeholde 500 nye funktioner og vil blive distribueret som en gratis opgradering til alle Windows Phone 7-brugere til efteråret.

I første omgang vil udviklere til Windows Phone 7 dog få mulighed for at tage et smugkig, da Microsoft onsdag frigiver en betaversion af det nye udviklingsmiljø til Mango.

udviklersiden hedder de største nyheder Silverlight 4 samt muligheden for at blande både Silverlight og XNA i samme applikation. Tidligere har man skullet vælge mellem at lave en applikation i Silverlight, hvilket typisk bruges til almindelige applikationer, der ikke kræver avanceret grafik, og XNA, der er samme sprog, som også benyttes til udvikling af spil til Xbox.

Samtidig får udviklerne mulighed for at udnytte en ny multitasking, som tillader applikationer at køre i baggrunden. Ifølge Microsoft vil det gøre det hurtigere at skifte mellem aktive applikationer, hvilket ifølge Microsoft også skulle spare strøm i forhold til at starte applikationerne op igen.

Udviklerne vil også få bedre mulighed for at bruge Windows Phone 7's særlige kendetegn, de såkaldte 'live tiles', som kan vise live-opdateringer fra applikationer direkte på brugerens startskærm.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#5 Nicholas Colding

Allerede!? Det var sørme hurtigt. Det er jo kun et år siden - ca. at ms sendte modellerne ud i butikkerne... Men selvfølgelig: sælger man ingen mobiler, så er der jo heller ingen grund til at opdaterer de få som findes.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere