Windows-opdateringer skal være selvforstærkende fra 2017

Illustration: Microsoft
Microsoft vil fra 2017 lancere en ny fremgangsmåde for opdatering af ældre versioner af Windows, der på sigt skal gøre din pc helt up-to-date med en enkelt opdatering. Der er dog nogle bekymringer ved modellen.

I august meddelte Microsoft, at de ville ændre deres model i forhold til at lappe ældre versioner af Windows herunder Windows 7 og 8.1 til noget, der ligger tæt på, hvad man gør med Windows 10. Det skriver arstechnica.com

Windows 10’s månedlige opdateringer indarbejder både almindelige rettelser og sikkerhedsopdateringer i én samlet opdatering. Opdateringerne indeholder således ikke kun den seneste måneds rettelser, men også alle tidligere rettelser.

Et lignende system er påtænkt de ældre versioner af operativsystemet.

Læs også: Slut med valgfrihed: Windows 7 får opdateringer i én samlet pakke ligesom Windows 10

Patchen til de ældre operativsystemer bliver imidlertid mere kompleks end patchen til Windows 10. For at komme det til livs bliver der udrullet tre serier af opdateringer.

To af opdateringerne bliver et roll-up, hvor Microsoft kombinerer de almindelige rettelser med sikkerhedsopdateringer, og så kommer der en særskilt opdatering, der kun medtager den seneste måneds sikkerhedsopdateringer.

De to første serier bliver tilgængelige den anden tirsdag i måneden.

Den tredje opdatering vil komme ugen efter og være et preview på, hvad næste måneds opdatering indeholder, og vil give brugerne en mulighed for, at teste de almindelige rettelser igennem, inden de bliver udrullet.

Bundling kan være et problem

Ved at samle opdateringerne sikrer Microsoft også, at opdateringen altid vil matche en konfiguration, der er testet. Men selvom rationalet med, at de eneste konfigurationer, Microsoft tester, er dem med alle patches installeret, er fornuftigt nok, så kan det skabe nogle problemer.

Bundlingen betyder også, at eksempelvis en systemadministrator ikke vil være i stand til at springe et fejlbehæftet ‘fix’ over samtidig med, at alle de andre opdateringer installeres. Man kan altså ikke let fravælge en opdatering, der giver problemer med eksempelvis en bestemt model af pc'er.

Læs også: Windows-brugere slås med andet forsøg på fejlramt patch

Fra og med februar 2017 er det Microsofts hensigt at tilføje ældre rettelser til den aktuelle måneds opdateringer.

Som tiden går vil de kumulative opdateringer blive større og større og inkorporere en stadig større mængde rettelser, der er tilgængelige for Windows 7 og 8.1.

Det ultimative mål er, at de kumulative opdateringer til sidst vil være tilstrækkelige til at få din pc helt up-to-date, hvilket i sidste ende betyder, at du ikke vil skulle bruge tid på at hente hundredvis af individuelle opdateringer og genstarte i tide og utide for at få en frisk installationspatch.

Microsoft anbefaler, at brugerne installerer de kumulative opdateringer, når de bliver tilgængelige.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere