Windows-mobiler modtager sms'er fra 2016

En fejl i mobiltelefoner med Microsofts Windows Mobile sætter i nogle tilfælde årstallet på sms'er modtaget efter nytår til 2016. Microsoft har endnu ikke udsendt en rettelse.

Microsofts mobile styresystem, Windows Mobile, er ramt af en uheldig nytårs-bug, der i nogle tilfælde markerer sms'er modtaget efter 1. januar 2010 til at være fra år 2016. Det skriver flere internationale medier.

Ifølge tidsskriftet Wired rammer fejlen nogle telefoner med version 6.1 eller 6.5 af Windows Mobile, og hverken Microsoft eller telefonproducenterne har indtil videre udsendt en rettelse til problemet. Blandt andet HTC og LG producerer mobiltelefoner med Windows Mobile.

Fejlen betyder, at sms'er ikke placeres korrekt i indbakken, og at tråde med flere underliggende sms-beskeder heller ikke vises korrekt.

Ifølge hjemmesiden WMExperts er fejlen uafhængig af telefonens ROM-version, og det nytter derfor ikke at skifte, hvis man oplever problemet.

Wired nævner en uofficiel måde at omgå problemet på, som i al sin enkelhed går ud på at forsøge at bruge telefonens eget ur til at datere sms'en. Den uofficielle løsning kan hentes på WMExperts.com som en .cab-fil.

Ifølge WMExperts rammer problemet også nogle telefoner, der ikke kører Windows Mobile.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere