Windows lancerer program til filgendannelse via kommandoprompt

Illustration: Microsoft
Har man som Windows-bruger ved et uheld slettet nogle vigtige filer, er der nu håb. Virksomheden har nemlig lanceret et nyt program der kan genskabe filer.

Windows’ nye filgendannelsesværktøj, Windows File Recovery, kan hjælpe Windows-brugere med at gendanne filer, som ved et uheld er blevet slettet.

Den lille applikation kan hentes i Windows Store og kan gendanne lokale filer. Det skriver PCWorld.

Læs også: Microsoft: Ny opdatering giver Outlook-brugere fejlmeddelelse

Man skal dog være klar til at bruge kommandolinje-interfacet, fordi programmet udelukkende fungerer via skrevne kommandoer. Derudover skal man have Windows 10 build 19041 eller senere opdateringer for at bruge programmet.

Når man skal gendanne filer, skal man bruge to separate drev, men det kan løses ved at bruge et USB-drev, hvis man prøver at gendanne filer fra sit opstartsdrev (boot-disk).

Den fuld syntaks kan findes her. Hvis man f.eks. vil gendanne en fil på C-drevet og gemme den på E-drevet kunne kommandoen se således ud:

winfr C: E: /n \Users\<username>\Documents\QuarterlyStatement.docx

Læs også: Microsoft blokerer for ny Windows 10-opdatering på massevis af enheder

Har man mistet nogle vigtige filer, anbefaler Windows, at man ikke bruger sin PC, før man har installeret og kan køre Windows File Recovery. Der er nemlig risiko for, at de filer man gerne vil have gendannet kan bliver skrevet over.

Det fremgår af Microsofts egen hjemmeside, hvor yderligere information om programmet kan findes.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Torben Rune

En lettere metode er at slå Windows File History til: https://support.microsoft.com/en-gb/help/17128/windows-8-file-history

Så kan filer genskabes direkte i GUI interfacet uden kommandolinjer.

Har man ikke slået File History til allerede, så er "winfr" kommandoen selvfølgelig nødvendig, men mon ikke det letteste trods alt er at bruge Windows i forvejen indbyggede File History.

Norton Undelete (og masser af tilsvarende programmer) har gennem de sidste 30-40 år klaret samme opgave fint.

  • 0
  • 0
#2 Jakob Dahl

Norton Undelete (og masser af tilsvarende programmer) har gennem de sidste 30-40 år klaret samme opgave fint.

Du skulle måske huske at skrive "og masser af tilsvarende betalingsprogrammer". Det nye er at Microsoft leverer software gratis hvis man i forvejen har en Windows. Det minder lidt om den filerecovery komponent der er i DaRT https://docs.microsoft.com/en-us/microsoft-desktop-optimization-pack/dar...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere