Windows får Linux-kerne fra Microsoft med i købet

Illustration: © Sergii Broshevan
Windows Subsystem for Linux får nu en rigtig Linux-kerne.

Microsoft tilføjer sin egen Linux-kerne til Windows 10 for at forbedre ydeevnen af ​​Windows Subsystem for Linux. Det skriver mediet All About Microsoft.

På Microsofts Build Developer-konference, som afholdes i øjeblikket i Seattle, USA, afslørede firmaet, at den har udviklet sin egen skræddersyede Linux-kerne, som altså bliver en del af Windows 10.

Kernen vil danne grundlag for Microsofts Windows Subsystem for Linux (WSL) i den kommende version 2.0.

Dette vil være første gang, at Linux vil blive inkluderet som en del af Windows.

WSL giver mulighed for at bruge en Linux-terminal, med det store udvalg af kommando-programmer, der medfølger. Indtil nu har systemet ikke haft en Linux-kerne i systemet, der i stedet benytter sig af Windows’ drivere og tjenester.

Læs også: Sådan finder vi forsker-navne med Linux-kommandoer på Windows

Microsoft har gennem årene stået bag flere Linux-projekter. Det gælder et Linux-baseret styresystem til datacenter-switches og et Linux-baseret mikrocontroller-styresystem til firmaets sky-tjeneste Azure.

Microsofts WSL-kerne er baseret på Version 4.19 af Linux, som er den samme, der anvendes i Azure. Kernen vil ifølge Microsoft være helt åben. Firmaet vil også bidrage med patches til Linux' kerne-udviklere.

Brugerne af WSL 2.0 vil stadig være i stand til at vælge Linux-distribution, ud fra dem, der er tilgængelige i Microsoft Store. Det inkluderer i dag blandt andre Ubuntu, Debian og Suse.

Den kommende udgave af WSL vil også give forbedringer af filsystemets i/o-ydeevne, Linux-kompatibilitet og vil være i stand til at køre Docker-containere.

Microsofts Linux-kerne vil blive afviklet inde i en Hyper-V-virtuel maskine. Hyper-V er Microsofts virtualiseringsteknologi.

Brugere af Windows Insider-program, der modtager opdateringer tidligere end andre brugere, får den nye WSL leveret i denne sommer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Magnus Jørgensen

WSL virker jo fint. Det performer ikke super godt mht. IO, men jeg kan da heller ikke forestille mig at man får det rettet før NTFS bliver erstattet af et mere moderne fil system. Men faktisk er jeg mest interesseret i SSH og SCP og siden det nu understøttes i commando prompten så har jeg faktisk ikke rigtigt brug for WSL nu. Al lægge en Linux kerne in under en Hyper-V virker lidt rodet. Så ville jeg da hellere bare installere en linux distro selv.

  • 3
  • 2
#3 Jan Gundtofte-Bruun

Er de på vej til omsider at gå samme retning som Apple, at omdanne "deres OS" til "et åbent OS plus deres DE"? Det er en lang og bumpet vej, men det kan givetvis lade sig gøre. Det kunne være interessant at se om, i en fremtid hvor det er tilfældet, der vil være forbedringer i interoperabilitet imellem "alle" styresystemer...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere