Windows får Linux-kerne fra Microsoft med i købet
Microsoft tilføjer sin egen Linux-kerne til Windows 10 for at forbedre ydeevnen af Windows Subsystem for Linux. Det skriver mediet All About Microsoft.
På Microsofts Build Developer-konference, som afholdes i øjeblikket i Seattle, USA, afslørede firmaet, at den har udviklet sin egen skræddersyede Linux-kerne, som altså bliver en del af Windows 10.
Kernen vil danne grundlag for Microsofts Windows Subsystem for Linux (WSL) i den kommende version 2.0.
Dette vil være første gang, at Linux vil blive inkluderet som en del af Windows.
WSL giver mulighed for at bruge en Linux-terminal, med det store udvalg af kommando-programmer, der medfølger. Indtil nu har systemet ikke haft en Linux-kerne i systemet, der i stedet benytter sig af Windows’ drivere og tjenester.
Microsoft har gennem årene stået bag flere Linux-projekter. Det gælder et Linux-baseret styresystem til datacenter-switches og et Linux-baseret mikrocontroller-styresystem til firmaets sky-tjeneste Azure.
Microsofts WSL-kerne er baseret på Version 4.19 af Linux, som er den samme, der anvendes i Azure. Kernen vil ifølge Microsoft være helt åben. Firmaet vil også bidrage med patches til Linux' kerne-udviklere.
Brugerne af WSL 2.0 vil stadig være i stand til at vælge Linux-distribution, ud fra dem, der er tilgængelige i Microsoft Store. Det inkluderer i dag blandt andre Ubuntu, Debian og Suse.
Den kommende udgave af WSL vil også give forbedringer af filsystemets i/o-ydeevne, Linux-kompatibilitet og vil være i stand til at køre Docker-containere.
Microsofts Linux-kerne vil blive afviklet inde i en Hyper-V-virtuel maskine. Hyper-V er Microsofts virtualiseringsteknologi.
Brugere af Windows Insider-program, der modtager opdateringer tidligere end andre brugere, får den nye WSL leveret i denne sommer.
