Windows får Linux-kerne fra Microsoft med i købet
Microsoft tilføjer sin egen Linux-kerne til Windows 10 for at forbedre ydeevnen af Windows Subsystem for Linux. Det skriver mediet All About Microsoft.
På Microsofts Build Developer-konference, som afholdes i øjeblikket i Seattle, USA, afslørede firmaet, at den har udviklet sin egen skræddersyede Linux-kerne, som altså bliver en del af Windows 10.
Kernen vil danne grundlag for Microsofts Windows Subsystem for Linux (WSL) i den kommende version 2.0.
Dette vil være første gang, at Linux vil blive inkluderet som en del af Windows.
WSL giver mulighed for at bruge en Linux-terminal, med det store udvalg af kommando-programmer, der medfølger. Indtil nu har systemet ikke haft en Linux-kerne i systemet, der i stedet benytter sig af Windows’ drivere og tjenester.
Microsoft har gennem årene stået bag flere Linux-projekter. Det gælder et Linux-baseret styresystem til datacenter-switches og et Linux-baseret mikrocontroller-styresystem til firmaets sky-tjeneste Azure.
Microsofts WSL-kerne er baseret på Version 4.19 af Linux, som er den samme, der anvendes i Azure. Kernen vil ifølge Microsoft være helt åben. Firmaet vil også bidrage med patches til Linux' kerne-udviklere.
Brugerne af WSL 2.0 vil stadig være i stand til at vælge Linux-distribution, ud fra dem, der er tilgængelige i Microsoft Store. Det inkluderer i dag blandt andre Ubuntu, Debian og Suse.
Den kommende udgave af WSL vil også give forbedringer af filsystemets i/o-ydeevne, Linux-kompatibilitet og vil være i stand til at køre Docker-containere.
Microsofts Linux-kerne vil blive afviklet inde i en Hyper-V-virtuel maskine. Hyper-V er Microsofts virtualiseringsteknologi.
Brugere af Windows Insider-program, der modtager opdateringer tidligere end andre brugere, får den nye WSL leveret i denne sommer.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.