Windows får Linux-kerne fra Microsoft med i købet

8. maj 2019 kl. 13:574
Windows får Linux-kerne fra Microsoft med i købet
Illustration: © Sergii Broshevan .
Windows Subsystem for Linux får nu en rigtig Linux-kerne.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsoft tilføjer sin egen Linux-kerne til Windows 10 for at forbedre ydeevnen af ​​Windows Subsystem for Linux. Det skriver mediet All About Microsoft.

På Microsofts Build Developer-konference, som afholdes i øjeblikket i Seattle, USA, afslørede firmaet, at den har udviklet sin egen skræddersyede Linux-kerne, som altså bliver en del af Windows 10.

Kernen vil danne grundlag for Microsofts Windows Subsystem for Linux (WSL) i den kommende version 2.0.

Dette vil være første gang, at Linux vil blive inkluderet som en del af Windows.

Artiklen fortsætter efter annoncen

WSL giver mulighed for at bruge en Linux-terminal, med det store udvalg af kommando-programmer, der medfølger. Indtil nu har systemet ikke haft en Linux-kerne i systemet, der i stedet benytter sig af Windows’ drivere og tjenester.

Microsoft har gennem årene stået bag flere Linux-projekter. Det gælder et Linux-baseret styresystem til datacenter-switches og et Linux-baseret mikrocontroller-styresystem til firmaets sky-tjeneste Azure.

Microsofts WSL-kerne er baseret på Version 4.19 af Linux, som er den samme, der anvendes i Azure. Kernen vil ifølge Microsoft være helt åben. Firmaet vil også bidrage med patches til Linux' kerne-udviklere.

Brugerne af WSL 2.0 vil stadig være i stand til at vælge Linux-distribution, ud fra dem, der er tilgængelige i Microsoft Store. Det inkluderer i dag blandt andre Ubuntu, Debian og Suse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den kommende udgave af WSL vil også give forbedringer af filsystemets i/o-ydeevne, Linux-kompatibilitet og vil være i stand til at køre Docker-containere.

Microsofts Linux-kerne vil blive afviklet inde i en Hyper-V-virtuel maskine. Hyper-V er Microsofts virtualiseringsteknologi.

Brugere af Windows Insider-program, der modtager opdateringer tidligere end andre brugere, får den nye WSL leveret i denne sommer.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
5. januar 2022 kl. 11:32

Er de på vej til omsider at gå samme retning som Apple, at omdanne "deres OS" til "et åbent OS plus deres DE"? Det er en lang og bumpet vej, men det kan givetvis lade sig gøre. Det kunne være interessant at se om, i en fremtid hvor det er tilfældet, der vil være forbedringer i interoperabilitet imellem "alle" styresystemer...

Apple købte jo NeXT og lavede dette til OS X. De omskrev ikke Mac OS. Det var iøvrigt opfinderen af Mach kernen der gjorde dette som ansat i NeXT og senere Apple. Altså Mach som også skulle være fundamentet for GNU OS (Hurd kernen), der endte med at blive til GNU/Linux. Kernen i macOS er nok rent designmæssigt bedre end både Linux og Windows NT.

3
9. maj 2019 kl. 16:30

Er de på vej til omsider at gå samme retning som Apple, at omdanne "deres OS" til "et åbent OS plus deres DE"? Det er en lang og bumpet vej, men det kan givetvis lade sig gøre. Det kunne være interessant at se om, i en fremtid hvor det er tilfældet, der vil være forbedringer i interoperabilitet imellem "alle" styresystemer...

2
8. maj 2019 kl. 18:06

Kernen vil ifølge Microsoft være helt åben.

Haha, det ville ellers være sjov med en retssag mod Microsoft om overtrædelse af GPL.

Det virker som om Balmer ender med at få ret.

1
8. maj 2019 kl. 18:05

WSL virker jo fint. Det performer ikke super godt mht. IO, men jeg kan da heller ikke forestille mig at man får det rettet før NTFS bliver erstattet af et mere moderne fil system. Men faktisk er jeg mest interesseret i SSH og SCP og siden det nu understøttes i commando prompten så har jeg faktisk ikke rigtigt brug for WSL nu. Al lægge en Linux kerne in under en Hyper-V virker lidt rodet. Så ville jeg da hellere bare installere en linux distro selv.