Windows-downloads blokeret i Rusland

21. juni 2022 kl. 09:30
Windows 11
Illustration: Microsoft.
Personer i Rusland kan ikke længere downloade installationsfiler til Windows 10 og Windows 11. Skulle de forsøge, bliver de mødt af en fejlmeddelelse, og det er uvist, om der er tale om en fejl.
Artiklen er ældre end 30 dage

Det er i øjeblikket ikke muligt at downloade ISO-filer til Windows 10 og Windows 11 samt diverse installationsværktøjer til Microsoft i Rusland.

Det skriver Bleeping Computer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nyheden begyndte at florere på Twitter og er siden bekræftet af Bleeping Computer ved hjælp af en VPN-forbindelse. Hvis man forsøger at downloade ISO'er til Windows 10 og Windows 11, får man en fejlmeddelelse med beskeden: »There was a problem with your request«.

På samme måde er det muligt for personer i Rusland at anvende en VPN-forbindelse til at downloade filer fra Microsoft fra en server udenfor Rusland.

Det er endnu uvist, om der er tale om en fejl eller en bevidst handling fra Microsofts side, da virksomheden endnu ikke har ønsket at kommentere sagen.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger